Parlemén Kamerun urang ngadopsi hukum ngadegkeun jumlah jeung sistem tunjangan ti councilors régional



(Investasi dina Kamerun) - Saatos Majelis Nasional, Sénat of Kamerun geus ngadopsi hukum ngaropéa jumlah, saimbang ku kategori jeung sistem tunjangan ti councilors régional, nu paves jalan pikeun ngadegna déwan régional di nagara éta, ngaliwatan pamilu ngumumkeun pikeun kahiji kalina salila sataun ieu 2019.

hukum anyar ieu bakal promulgated ku Présidén di 15 poé nyoko na ku parliamentarians, dibereskeun 90 (70 delegasi ti departemén jeung wawakil 20 sahiji pamingpin tradisional), jumlah tina councilors régional dumasar wewengkon.

Sajaba ti éta, nyiar pikeun mastikeun nu ngagambarkeun unggal distrik (360 dina total) ku sahanteuna hiji panaséhat pikeun Déwan Régional panggedena.

BRM

Maca deui IEUH