Zimbabwé bakal mayar kompénsasi ka patani bodas digusur ku Mugabe

Pamarentah Zimbabwean ceuk dina Senén eta bakal mayar ti hareup santunan bulan ka patani bodas forcibly digusur mangsa reformasi lahan kontroversial maréntahkeun ku urut Présidén Robert Mugabe duapuluhan pisan.

"The pendaptaran na daptar patani kudu réngsé ku ahir April titimangsa mimiti pembayaran ti pangmayaran parsial ka urut juragan", ceuk Ministries tina Keuangan sarta Tatanén.

Dina 2000 taun mimiti, ampir sakabeh waktos 4.500 patani bodas anu forcibly digusur ti taneuh maranéhanana pikeun patani hideung ku urutan ti pamaréntah dipingpin ku Robert Mugabe.

inisiatif ieu aimed dipasang pikeun ngabenerkeun nu inequalities diwariskeun ti kolonisasi Inggris.

Tapi, kirang dikelompokeun, operasi ieu dipigawé pikeun kapentingan nutup kana rezim sarta patani tanpa pakakas atawa latihan, ngabalukarkeun runtuhna dadakan produksi. reformasi geus plunged ku extension sakabéh ékonomi nagara kana krisis catastrophic ti mana eta geus tetep moal pulih.

Presiden Emmerson Mnangagwa, anu hasil Bapak Mugabe sanggeus pengunduran diri kapaksa telat 2017 Na, pledged mun nyegerkeun ékonomi nagara urang, dina tatanén tangtu. pamaréntahanana maréntahkeun évakuasi di kebon nempatan illegally sarta balik simbolis taneuh nyangkut ti sakeupeul bule.

Anjeunna oge mutuskeun rék dilegakeun 5 mun 99 taun patani bodas istilah ngajakan luput ku reforma agraria.

rezim geus rencanana taun sarimbag anggaran 53 juta pikeun ngimbangan juragan digusur, tapi ukur keur investasi, teu keur nilai tanah anu maranéhanana expropriated.

pangmayaran ieu "ngidinan pamaréntah jeung urut boga tegalan pikeun dekeutan resolusi konflik", wished dua ministries dina hiji pernyataan.

The Patani Uni tampi Senén teh "narabas hébat" nu, manéhna ngomong, "mengakui yen prinsip santunan téh alatan" pikeun patani.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/08/le-zimbabwe-va-verser-des-indemnisations-aux-fermiers-blancs-expulses-par-mugabe/