Remedies pikeun nguatkeun sistem imun Anjeun - Ngaronjatkeun Kaséhatan Anjeun

Sistim imun mangrupa sistem pertahanan anu ngajaga awak ngalawan kasakit. Ieu ngawengku sakumpulan sél, jaringan jeung organ nu digawé di tim. Tugas na pangpentingna nyaéta pikeun membela ngalawan agén éksternal jeung inféksi. Sahingga nalika defenses anu handap, Anjeun moal bisa nungkulan agén ieu. Jadi sababaraha kaayaan, Anjeun bisa jadi kudu nginum obat keur naekeun sistim imun Anjeun.

Masalah sistim imun


Sistim imun mantuan pikeun membela awak anjeun ngalawan agén éksternal.

Mun sistim imun Anjeun teu jalan sakumaha kuduna ieu bisa ngabalukarkeun nu masalah serius. The gangguan sistim imun bisa dibagi kana opat kategori:

  • Kakurangan imun kaala : Sél sistim imun nu diréduksi salaku hasil tina agén éksternal kayaning HIV.
  • kalainan otoimun: sistim imun nyerang sél sorangan ku kasalahan, mistaking aranjeunna pikeun zat asing.
  • alergi: prosés kajadian nalika sistim imun responds disproportionately ka rangsangan tangtu.
  • kangker sistim imun.

Nu penting nyaeta mun boga sistim imun kuat sarta awakna saimbang Cope jeung sagala jinis patogén.

Lajeng maca: 6 vaksin nu kedah ngalakukeun


Remedies pikeun nguatkeun sistim imun

Di dieu aya sababaraha remedies alam sadia nu bakal mantuan nguatkeun sistim imun Anjeun.

kadua

nubawang bodas ngandung sanyawaan walirang kayaning salicin na ajoene. Numutkeun sababaraha studi, sanyawaan ieu maéhan baktéri sarta merangsang sistim imun.

Salian Peta antibakteri, antiviral na antifungal, eta mantuan kaséhatan urang cardiovascular. Ngarasakeun sagala kauntungan, anjeun perlu meakeun bawang bodas atah. Sanajan kitu, eta leuwih hade mun ngalakukeun sanggeus letting nangtung sababaraha menit sanggeus motong.

Échinacée

échinante nu bisa nulungan anjeun nguatkeun sistim imun Anjeun

Echinacea mangrupakeun imun kuat sahingga anjeun tetep defenses anjeun jagjag.


Ieu tutuwuhan mibanda sipat antibiotik. Ieu alus teuing pikeun stimulating sistim imun, sarta dianggap ramuan immunostimulatory na adaptogenic. Ieu ngandung harti yén éta mantuan kami pikeun mulasara tingkat énergi alus bari ngurangan setrés, jeung kacapean.

Pikeun Fedi sagala kauntungan, éta sasaena ka meakeun salila tilu bulan ku jaman 15 dinten sésana. Lajeng, ngulang perlakuan salila sabulan dina laju 2,5 g / dinten. Teu nyarankeun échinée konsumsi di barudak kirang ti 3 taun umur atawa pamadegan narima terapi immunosuppressive.

The Vine of Peru

The rupa paling éféktif disebutna Uncaria tomentosa. The Vine of Peru boga loba pasipatan, kaasup contona pangaruh positif na dina sistim imun, nu reinforces defenses organisasi. Salaku ieu téh ramuan pait, meureun nya eta sababaraha urang teu sabar ogé. Leuwih ti éta, éta henteu dianjurkeun pamakéan na nalika kakandungan tur breastfeeding, sabab bisa mangaruhan rasa na susu produksi.

probiotics

les probiotics anu suplemén ngandung mikroorganisme hirup, utamana baktéri. Aranjeunna teu toksik atanapi pathogenic, tapi mangrupakeun bagian tina microbiota normal urang. Pikeun ngarobah respon imun, nu adhesion of probiotics ka Épitél peujit pohara penting. Mun adhesion anu alus, maranéhna ngatur pikeun nyegah baktéri pathogenic ka.

Tapi, pangaruh maranéhanana henteu permanén, aranjeunna kudu dilaksanakeun sacara rutin. Sababaraha pangan anu beunghar probiotics salaku:

  • Yogurt ??
  • • kefir
  • Sauerkraut ??
  • ?? coklat hideung
  • • ganggang kayaning spirulina atanapi Chlorella
  • Miso ??
  • Kombucha ??

Kanggo inpo nu leuwih lengkep: Naon probiotics na naon maranéhna pikeun?

latihan

latihan fisik, diantara kauntungan sejen, strengthens sistim imun urang.

Urang sadayana kudu laksana rutin. Olahraga brings vitalitas, urang oksigén, nyimpen urang dina wanda alus tur mantuan kami ngaduruk gajih. eta ogé ngajaga waspada sistim imun kami sahingga nyegah inféksi. Sacara umum, diet alus, beunghar bungbuahan, sayur, legumes na séréal sakabeh mangrupa cara pangalusna tetep awak urang séhat.

Tutuwuhan kalawan ubar keur nengtremkeun

Terus di pikiran nu Setrés dibangkitkeun kaayaan siaga. Nalika kami ngageter, urang Mindahkeun énergi pikeun otot jeung otak, mobilizing awak meta. Ieu merlukeun urang subtract suluh pikeun sistim imun jeung kituna ngajadikeun urang rawan.

Pikeun nguatkeun sistem imun urang, urang kudu ngadalikeun kadar urang stres sarta kahariwang. ngagunakeun remedies alam, sakumaha infusions ubar keur nengtremkeun tutuwuhan kayaning valerian, Linden, passionflower na Hawthorn.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/remedes-pour-renforcer-votre-systeme-immunitaire/