SEO: 9 canggih tips dumasar sitemaps

Anjeun meureun nuju wondering "Kumaha Sitemaps bisa aranjeunna dipaké pikeun ngaronjatkeun SEO kuring? "

Atuh bet anjeun, sitemap nyaeta:

  • hiji file XML nyusahkeun ka ngalakukeun (jeung acan file téks basajan kalawan hiji URL per garis wungkul ampir sadaya waktu)
  • hal dikelola ku Yoast atanapi extension sejenna Anjeun CMS
  • Google kénéh paménta nu manggihan hésé, tapi anjeun nyoba ngalakukeun tanpa nyaho lamun diperlukeun

Jeung can ...

Téknik I nerangkeun di dieu, sitemaps dumasar anu pohara efektif !

2 abdi ranking pamaké metrics geus dikirim atuh hasilna maranéhna:

  • Tip #1: + 171% tina lalulintas organik digawé pikeun kaca
  • Tip #2: + 125% CA (Organik) pikeun kaca olahan

Anjeun nimu ngéléhkeun rusuh métode SEO pikeun ngaronjatkeun SEO, hadé ngatur révisi anjeun, mun ngahemat waktos, maksa Google pikeun gancang mertimbangkeun mods anjeun ...

Naon anu anjeun perlu?

Tangtu, Anjeun perlu sitemap komprehensif (Listing kabeh URL strategis loka anjeun), atawa malah leuwih hadé: sababaraha Sitemaps (salah pikeun tiap jenis kaca contona). Kuring mamatahan Anjeun ngaliwat plugin / penyuluhan Anjeun CMSAtawa lamun heunteu ngamekarkeun Aksara sorangan dina server anjeun, tapi utamana henteu ngagunakeun hiji alat éksternal anu crawls situs anjeun.

Mun SEO penting ka anjeun, anjeun peryogi hiji sitemap alat Inok. Ieu teu wajib, tapi pohara merenah pikeun ngajadikeun otomatis sagalana. Kuring nyarankeun Anjeun milik test: Sitemaps rm. alat ieu dina kuring abdi platform metrics ranking pisan komprehensif: eta nyadiakeun langsung sadaya tips didaptarkeun di dieu.

Mun anjeun teu make alat abdi, anjeun bakal kedah Mapay a sarta ngadamel Manipulasi di spreadsheet. Anjeun ogé bakal butuh sababaraha waktos ...

Di dieu urang balik!

1 Teangan kaca tapi disadiakeun yatim

💡 Ide: Pariksa situs anjeun, aya tebih kirang 1 link ka unggal kaca strategis anjeun (link cocog Google).

???? Naha ieu nu penting? Mun kaca narima moal link internal, mangka pisan parah cacad dina istilah SEO. A analisis husus kudu dipigawé alatan kaca masih bisa saestuna (kitu deui mana unnoticed).

???? Kumaha?

Di dieu téh kumaha carana manggihan kaca yatim didaptarkeun di Sitemaps:

  1. sitemap Anjeun kedah daptar sadaya kaca strategis Anjeun
  2. Ngadamel ngorondang pinuh loka (dina Tumbu otorisasi ngorondang ti Imah Kaca) jeung tahan Kaca indexable
  3. Ku bédana, tingali kumaha kaca ti sitemap nu bolos tina ngorondang ka: aranjeunna "Sitemaps yatim"
  4. Tiap halaman strategis yatim:
    • ngartos alesan jeung ngabenerkeun masalah
    • ogé dijieun (ku leungeun) Tumbu internal ka dinya
  5. Pikeun Kaca yatim séjén (tanpa bunga): Angkat / désindexez

👍 The 2 na 3 lengkah nu pinuh otomatis dina ranking metrics abdi!

A saeutik diagram kieu:

Yatim Kaca sitemaps

diagram Venn Ieu ngabandingkeun URL kapanggih dina sitemap saha jalma dina loka (ngorondang Tumbu).

diagram ieu mantuan ngaidentipikasi Grup 3:

  • URL kapanggih dina duanana sitemaps na situs Tumbu ngorondang (ayeuna teh disebut "struktur") mangrupakeun "Heug".
  • URL kapanggih dina Sitemaps tapi teu di loka anu "Sitemaps yatim"
  • URL kapanggih dina situs tapi teu di Sitemaps

📊 Naon tiasa meunang kalawan metoda ieu? Kaca nunggelis nu ditambahkeun Tumbu alus (inbound) baris ningali SEO internal maranéhna pikeun ningkatkeun.

Di handap ieu conto situs ecommerce leutik (produk 1344) nu dipaké Sitemaps rm digabungkeun jeung rm Tech. Hasilna: cadar 168 URL produk éta yatim! bulan 2 sanggeus koreksi teh, + 171% tina lalulintas organik nepi kaca ieu!

🔀 Cara séjén pikeun : Dina Google Search konsol

Kahiji, urang moal néangan Kaca saestuna:

Kaca saestuna sitemap leungit

Dina pilarian kaca sagala rupi sitemaps leungit

  1. Buka rekening Google Search konsol anjeun, dina "sinyalna"
  2. Pilih ukur "Sah"
  3. Klik dina "Saestuna, tapi teu dikirim via Sitemap a" (lamun teu hadir)
  4. Diajar kaca relevan: Google geus saestuna aranjeunna, tapi anjeun teu disadiakeun informasi dina sitemap nu.

catetan ⚠️, metoda ieu henteu sampurna kusabab:

  • Kaca saestuna ku Google henteu merta yatim (aranjeunna bisa ogé nampa Tumbu internal)
  • Google mangrupa daptar wungkul 1000 URL maksimum. Upami Anjeun gaduh leuwih, metoda ieu nyaeta inadequate.

Satuluyna anjeun bisa ngalakukeun sami sareng Kaca non-saestuna (leuwih hese):

Kaca unindexed

Néangan Kaca unindexed sitemaps leungit

2 Teangan kaca malah leuwih yatim

💡 Ide: Ngali hiji saeutik exploiting sumber sejenna data

???? Naha ieu nu penting? indexes Google kadang leungit Kaca di sitemap anjeun acan yatim. Kualitas sakabéh loka anjeun dievaluasi ngalawan maranéhanana kaca. Jadi Anjeun gaduh uninga kumaha nangtukeun.

???? Kumaha?

Di dieu téh kumaha carana manggihan kaca leungit Sitemaps yatim:

  1. sitemap Anjeun kedah daptar sadaya kaca strategis Anjeun
  2. Ngadamel ngorondang pinuh loka (dina Tumbu otorisasi ngorondang ti Imah Kaca) jeung tahan Kaca indexable
  3. jeungAPI Google Analytics, meunangkeun daptar URL nu dihasilkeun kunjungan organik dina bulan 2 panungtungan (jaman nyaluyukeun nurutkeun test anjeun)
  4. jeungAPI Google Search konsol, meunang daptar URL nu dihasilkeun clicks (atawa tayangan, pilihan anjeun) leuwih bulan panungtungan 2
  5. Crawlez diala kabeh URL na apal ngan maranéhanana anu (masih) indexable
  6. Ku bédana, tingali nu Kaca nu leungit ti ngorondang jeung sitemap: aranjeunna "sagemblengna yatim"
  7. Tiap halaman strategis yatim:
    • ngartos alesan jeung ngabenerkeun masalah
    • ogé dijieun (ku leungeun) Tumbu internal ka dinya
  8. Pikeun Kaca yatim séjén (tanpa bunga): Angkat / désindexez

👍 Hambalan ka 2 6 nu pinuh otomatis dina ranking metrics abdi!

A saeutik diagram kieu:

Kaca yatim

diagram Venn Ieu ngabandingkeun URL kapanggih dina sitemap, jalma kapanggih dina Analytics na webmaster saha jalma dina loka (ngorondang Tumbu).

diagram ieu mantuan pikeun ngaidentipikasi Grup URL pinuh, kaasup

  • sagemblengna yatim URL acan aktif (kedah naekeun ku tumbu internal)
  • Nunggelis sitemaps URL acan aktif
  • nu sitemaps URL leungit acan aktif
  • jsb

📊 Naon tiasa meunang kalawan metoda ieu? Abdi bogoh téhnik canggih ieu sabab ngidinan Anjeun pikeun manggihan estu pinuh ku URL yatim. Firstly eta locates Kaca zombie pikasieuneunLain mangrupa jenis win rusuh urang resep SEO (sababaraha tumbu internal ka URL prihatin sarta hop).

Conto pamaké tina platform abdi abdi ranking metrics:

  • situs ecommerce badag (~ produk 25 000)
  • ~ 8% tina cadar éta yatim!
  • 4 bulan sanggeus koreksi, 125 +% tina omzet dihasilkeun ku organik Kaca ieu!

Catetan: Kuring geus geus dipedar metoda ieu dina masalah ieu.

3 Dupi sitemap kaca indexable?

💡 Ide: Pariksa yén sakabéh kaca nu sitemap indexable (jeung daptar maranéhanana anu henteu)

???? Naha ieu nu penting? Urang kudu rutin mariksa yen sitemaps anjeun nu ayeuna (anu naskah anu dibangkitkeun 100% dipercaya?). Éta ogé kudu rutin pariksa yen situs nu aya sia aya nyegah kaca ti mahluk indexable (upd tina CMS, Plugins, perpustakaan éksternal, mods ISD atanapi dev teh., Mods Manual, jsb).

???? Kumaha?

Di dieu téh kumaha carana pariksa kaca ti sitemaps anjeun téh indexable:

  1. sitemap Anjeun kedah daptar sadaya kaca strategis Anjeun
  2. Crawlez unggal URL na pariksa sagala titik nu mastikeun yén kacana aya indexable:
    • unblocked di robots.txt
    • mulih a 200 kode
    • teu dicaram indexing
    • teu nunjukkeun hiji URL canonical béda crawled URL
  3. Anjeun ngurangan daptar URL non indexable

👍 The 2 na 3 lengkah nu pinuh otomatis dina ranking metrics abdi!

📊 Naon tiasa meunang kalawan metoda ieu? Hiji halaman non-indexable mungkin euweuh jadi saestuna ka ngorondang saterusna Google (lamun teu acan). Sahingga teu generating lalulintas! Bener masalah bisa ngantisipasi ieu kaayaan (atawa neangan lalulintas ieu lamun ieu geus deindexed).

4 Anu sitemap tina kaca saestuna?

💡 Ide: Pariksa yén sakabéh kaca nu saestuna sitemap (jeung daptar maranéhanana anu henteu)

???? Naha ieu nu penting? Hiji halaman non-sagala rupi teu dipikaresep keur ngahasilkeun lalulintas! Acan eta kadaptar dina Sitemap, jadi ieu téh masalah badag sabab mangrupakeun kaca keur nu SEO penting.

???? Kumaha?

Di dieu téh kumaha carana pariksa naha kaca ti sitemaps anjeun anu saestuna:

  1. sitemap Anjeun kedah daptar sadaya kaca strategis Anjeun
  2. jeungAPI Google Search konsol, meunang daptar URL nu dihasilkeun tayangan dina 2 bulan panungtungan (jaman nyaluyukeun nurutkeun test anjeun)
  3. URL Sitemap nu dihasilkeun tayangan anu meureun dikaitkeun jeung lianna aya mamang a
  4. Kumplit jeung hiji analisis langsung di Google Search konsol, dina "sinyalna":
    • Nyaring "Sadaya kaca dikirim" (atawa sitemap husus)
    • Nembongkeun ngan kaca "Sah" (aranjeunna saestuna)
    • Lajeng kasampak di kaca "kaasup" (teu diasupkeun kana indéks) ngartos naha Google jeng indéks dina

👍 The 2 na 3 lengkah nu pinuh otomatis dina ranking metrics abdi!

📊 Naon tiasa meunang kalawan metoda ieu? Anjeun bakal mungkas lalulintas ku (re-) indexing kaca maranéhanana.

5 Ngagancangkeun deindexation!

💡 Ide: Deindex URL massa gancang geus dihapus (atawa nyetél noindex)

???? Naha ieu nu penting? Mangpaat pikeun ngahemat waktos bisi tina kasalahan (Massa hideung URL), Dina hal de-indexing / ngahapus sunk Kaca zombies, jsb

???? Kumaha?

Di dieu nyaeta kumaha carana ngagancangkeun Google de-indexing:

  1. Pastikeun URL bersangkutan henteu indexable (nuturkeun tutorial kuring lamun diperlukeun)
  2. Ngadamel indexation sitemap husus nu didaptar sadaya kaca anjeun pikeun de-indéks. Catetan: Ieu bisa jadi hiji file téks basajan (kalawan URL 1 per garis)
  3. Nepikeun eta dina Google Search konsol: éta bakal ngadorong Google datang tur dicandak catetan anu aranjeunna kudu de-saestuna
  4. Ngalacak panurunan dina jumlah URL ti Sitemap ieu nu saestuna
  5. Ngahapus Sitemap lamun kabeh geus deindexed

👍 Ieu mangpaat nalika de-indéks dina URL nu "dicampur" pikeun batur bisa ditahan. Mun kabeh URL bisa dihapus aya dina hiji diréktori, metoda ieu nyaeta gunana sabab ngan menta diréktori deindexation via webmaster.

📊 Naon tiasa meunang kalawan metoda ieu? Anjeun mangtaun loba waktu di meresihan up Kaca goréng loka Anjeun.

6 Ngadalikeun redesigns anjeun kalawan URL robah

💡 Ide: Dina kasus hiji overhaul kalayan parobahan URL, ngagancangkeun tinimbangan ku Google

???? Naha ieu nu penting? Pikeun sababaraha alesan!

  • Pikeun manggihan gancang Google+ URL anyar
  • Ngawas parobahan dina indexation tina URL anyar jeung indexation tina URL heubeul

???? Kumaha?

Di dieu nyaeta kumaha carana ajak Google pikeun gancang ningali parobahan URL anjeun:

  1. Ngadamel sitemap URL anyar pikeun ajak Google kana ngorondang gancang (salian Tumbu internal)
  2. Ngadamel sitemap tina URL heubeul ka entice Google kana recrawler gancang (jeung ningali 301 geulis anjeun)
  3. Nepikeun sitemaps 2 ieu dina Google Search konsol
  4. Tuturkeun nepi ka indexing tina URL anyar
  5. Ngalacak buruk tina heubeul URL masih saestuna
  6. Ngahapus URL sitemap heubeul lamun sagalana geus deindexed

📊 Naon tiasa meunang kalawan metoda ieu? Waktos! Sarta nyieun laporan ka N + 1 atanapi klien

7 Pastikeun sitemap anjeun komprehensif

💡 Ide: Pariksa kasehatan sitemap anjeun: eta teu kedah poho kaca penting dina loka

???? Naha ieu nu penting? Sanajan teu wajib, éta leuwih hade keur nandaan di sitemap Anjeun 100% tina kaca bisa saestuna.

???? Kumaha?

Di dieu téh kumaha carana manggihan kaca poho ku sitemaps:

  1. sitemap Anjeun kedah daptar sadaya kaca strategis Anjeun
  2. Ngadamel ngorondang pinuh loka (dina Tumbu otorisasi ngorondang ti Imah Kaca) jeung tahan Kaca indexable
  3. Ku bédana, tingali nu Kaca situs nu leungit tina sitemap nu

👍 The 2 na 3 lengkah nu pinuh otomatis dina ranking metrics abdi!

Anjeun ditebak, kaca ieu katuhu dina diagram ieu:

Yatim Kaca sitemaps

diagram Venn Ieu ngabandingkeun URL kapanggih dina sitemap saha jalma dina loka (ngorondang Tumbu).

📊 Naon tiasa meunang kalawan metoda ieu? Ieu méré Anjeun langkung Chances aranjeunna crawled rutin sarta ngajadikeun nganalisa anjeun (utamana di Search konsol mun anjeun nyaring laporan "panutup" kalawan sitemap anjeun).

8 Ukuran kinerja SEO Kaca tipe

💡 Ide: Ngukur kinerja SEO ku jenis kaca: lembar, kategori, artikel ... Dupi URL diasupkeun kana indéks, maranéhna ngahasilkeun kunjungan?

???? Naha ieu nu penting? Mindeng dipake kaca tipe SEO. Éta mangpaat uninga ngukur dampak anu

???? Kumaha?

Di dieu téh kumaha ngukur kinerja SEO ku tipe kaca:

  1. Jieun sitemap pikeun tiap jenis kaca: cadar produk, kategori, tulisan blog, jsb
  2. Upami Anjeun gaduh situs multibasa, nampik sitemaps ieu pikeun tiap basa nyalira
  3. Dibewarakeun sadayana Sitemaps ieu dina webmaster
  4. Diajar status indexing pikeun tiap jenis kaca, nyaring dina "sinyalna" laporan kalawan unggal sitemap
  5. jeungAPI Google Analytics pikeun tiap URL pikeun tiap Sitemap, kumpulkeun kinerja (jumlah minimum sesi dihasilkeun organik, Jumlah pamadegan kaca, kaca tina nilai, jsb) leuwih bulan 12 panungtungan (jaman nyaluyukeun nurutkeun test anjeun) . Lajeng ngitung rata-rata metrics ieu pikeun tiap Sitemap.
  6. Naha sami sarengAPI Google konsol Search pikeun clicks métrik, tayangan, CTR jeung posisi rata

👍 The 4 na 5 léngkah téh sawaréh dipigawé sacara otomatis ku Sitemaps rm!

📊 Naon tiasa meunang kalawan metoda ieu? Nyaho ngukur kasuksésan (atawa gagal ...) tina optimasi anjeun imperatif. Éta episien mun ngalakukeun global pikeun Sitemap umum Anjeun. Percanten pangalaman kuring, ieu bakal némbongkeun Anjeun kavling mahluk mangpaat ...

9 Ngahasilkeun cache kaca anjeun

💡 Ide: Paké sitemap anjeun (ulang) wangunan cache kaca anjeun.

???? Naha ieu nu penting? Lamun anjeun ngareset cache kaca anjeun, nu nganjang heula (manusa atawa robot) anu consults kaca teu sindangan moal ngarasakeun hiji laju appreciable. Lamun ieu téh Internet, éta ngarecah na pangalaman pamaké ; lamun Googlebot, éta bisa ngurangan Jumlah URL crawled per poé.

Sababaraha parabot manajemén cache nawarkeun rekonstruksi dumasar cache, tapi nyaeta bener efektif? Anjeun dibere beja lamun operasi ieu leuwih?

???? Kumaha?

Ieu pisan basajan:

  1. Pastikeun daptar Sitemap Anjeun exhaustively sadaya kaca anjeun (jadi sakabeh jalma anu cache nyaeta nyieun deui)
  2. Crawlez sagala URL di Sitemap ieu, atanapi ngajalankeun hiji Inok of sitemap

👍 Lengkah 2 bisa jadi disadiakeun ku Sitemaps rm. Upami diperlukeun, nyadiakeun daptar tina URL nyalin / témpél (éta bakal nyegah anjeun ti nyieun Sitemap pikeun eta).

📊 Naon tiasa meunang kalawan metoda ieu? Anjeun pasti panutup aya dina tempat pikeun 100% kaca anjeun ku kituna kabeh datang (manusa atawa robot) bakal nguntungkeun tina situs pisan gancang.

pendapat anjeun sarta tips séjén

Mudahan daptar ieu anjeun ngarasakeun! Ngawartosan di komentar naon trik maneh geus geus diuji.

Ngarasa Luncat ka bagikeun tips sorangan atawa nanyakeun.

Artikel ieu anjeunna pleased anjeun?

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.webrankinfo.com/dossiers/sitemaps/astuces-avancees