Tunisia: sataun sanggeus ngamimitian Act 12 ngamimitian munggaran dilabélan - JeuneAfrique.com

Les fondateurs de douze jeunes pousses tunisiennes ont reçu de la part du Premier ministre les premiers labels « Startup Act », qui leur permettront notamment de bénéficier d’avantages fiscaux et d’un fonds de garantie.

Chahed Youssef, kapala pamarentahan, sarta Menteri Téhnologi Émbaran sarta Komunikasi (TIK), Anwar Maarouf, narima éta 5 April winners tina labél munggaran "ngamimitian Act" sahandapeun hukum nami sami diadopsi dina April 2 2018 ku parlemén Tunisia sanggeus kolaborasi nutup antara pulitik jeung ékosistem mimiti-up.

"Kaayaan bakal nutupan prosedur na waragad pendaptaran pikeun patén-patén di tingkat nasional jeung internasional. Pikeun urang, anu geus Filed dua penting ", nyebutkeun Khaoula Ben Slimane, ko-pangadeg Vitalight Lab, nu ngahasilkeun microalgae di bioreactors. salakina, Gouja Ilyes, ogé ekspektasi nu "pisibilitas" tina labél ieu ngagancangkeun fundraising 3 juta dinars (euro 863 000) ti investor anu, hatur nuhun kana dana jaminan anyar disadiakeun ku hukum kudu kalawan gedé-gedéan ngurangan résiko finansial maranéhanana.

Anis Ghorbel cofounder Medilsys, panyadia sistem informasi keur fasilitas kaséhatan, utamana dina widang miara intensif, highlights kaunggulan pajeg: "The rojongan ku expenses dunungan kaayaan jeung pagawe na pajeg panghasilan perusahaan, eta ieu perlu pikeun ngamimitian-up nu ngamimitian tanpa Investasi awal. The ngajadikeun bebas pajak on gains modal jeung deductions pajeg keur investor kedah ngadamel pembiayaan malah startups leuwih pikaresepeun. hukum Ieu ngabuka jalan ku nyoplokkeun halangan éntri. Eta nyimpen Tunisia dina naon anu dipigawé sacara internasional. "

Ninggalkeun pikeun kreasi mimiti-up

Pamingpin dua pausahaan unggul ogé ngabagéakeun kasempetan pikeun muka rekening devisa tanpa otorisasina prior ti Bank Séntral Tunisia. Hiji alat indispensable pikeun nalukkeun pasar asing, nu hakekat ngamimitian hiji. The siling low, 100 000 dinars (euro 29 500) via dewan téhnologi, kumaha dijieun sababaraha huntu gnashing.


>>> maca: Tunisia, "mimiti-up bangsa"?


Salian ieu ukuran mangpaat tapi cukup baku, nu Act ngamimitian presents warta nyata global salaku cuti pikeun kreasi mimiti-up atanapi pasar saham ngamimitian-up anu ngamungkinkeun lulusan ngora atawa pagawe henteu leungit kabeh kauntungan sarta earnings saméméhna sarta ngumpulkeun antara 1 000 na 5 000 dinars per bulan keur sataun.

Tamu ti ngahargaan, Tunisia hirup di Perancis Ahmed Mhiri balik carita kasuksésan TravelCar - carsharing platform - cenah ieu "impressed ku téks dimana salah karasaeun leg pangusaha."

A panel para ahli 9

Reste à transformer l’essai. Pour cela, il faudrait que plus d’une centaines d’entreprises obtiennent ce label dans les douze mois à venir, estime Noomane Fehri, qui était ministre des NTIC, lorsque cette loi a été impulsée. Ce dernier note avec satisfaction que, « pour une fois », la continuité de l’État a primé. Le dirigeant de l’incubateur [EMAIL PROTECTED] se veut néanmoins vigilant sur les mécanismes de financement, notamment le fonds de fonds dédié aux start-up : « Je pense qu’il y avait des mécanismes plus faciles à mettre en œuvre, commente-t-il. C’est un choix respectable, mais il faudra s’assurer que l’argent soit accessible immédiatement pour les start-upers ».

Dina raraga neangan nu Grail, pangusaha ngora kudu dilarapkeun ka situs tunggal, startupact.tn. platform geus sabagean kahontal ku mimiti-upers diri, alatan kurangna sumberdaya tina kaayaan nu geus kalem considerably palaksanaan na. A reureuh geus conceded Chahed Youssef dina upacara, admitting yén prosés kudu geus réngsé leuwih gancang.

Meunangkeun atanapi henteu labél anu lajeng mutuskeun ku panel para ahli chaired ku Elyes 9 Jeribi, CEO tina jumia Tunisia jeung Aljazair. Lima kriteria datangna kana antrian: perlu nu parusahaan nu geus diadegkeun pikeun kirang ti dalapan taun; eta perkara migunakeun kirang ti 100 jalma sarta ngabogaan omzet kirang ti 15 juta dinars; yen ibukota dibagikeun na diayakeun ngaliwatan 66% ku individu, organisasi investasi atanapi asing mimiti-up; sarta pamustunganana éta modél bisnis nyaeta inovatif sarta sasaran pasar badag sarta homogén.


Dua belas startups dilabélan

Ezzayra Leyuran: solusi inovatif ka departemen tatanén

Enova Robotics: produsén robot cerdas munggaran di Afrika

DataVora: Bandingkeun harga na tren di web

PolySmart: pamekar tina video kaulinan

Janten Leyuran Wireless: operator IoT (Internet tina Hirup)

Medilsys: Sistem informasi panyadia keur fasilitas Podomoro

Roamsmart: panyadia solusi pikeun téhnologi roaming pikeun operator

Vitalight Lab: pabrik microalgae pikeun kaséhatan sarta well-mahluk

Salajengna Gen Corp solusi digital dina widang atikan, del tadi kaséhatan sarta ngembangkeun

Nostatik Media : Agénsi kaséhatan Digital

Dabchy: meuli jeung diobral sandang online

Paypos: terminal pembayaran pinter

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique