Hiji istilah katilu pikeun Alassane Ouattara? "Kaputusan abdi ampir dicokot" - JeuneAfrique.com

Tanya dina konferensi di Mo Ibrahim Yayasan ngeunaan karsa na dina candidacy mungkin pikeun istilah katilu, présidén Ivorian ngomong yén na "kaputusan ieu ampir dicokot."

Ouattara jawab di dua hambalan ka sual nu ieu nempatkeun ka anjeunna dina konferensi ngeunaan yayasan Mo Ibrahim dikelompokeun dina Abidjan, anu 5 na 6 April.

teori téh nya éta renounces hiji istilah anyar: "The 'job' Bambang, ayeuna teh geus dalapan taun mah ngalakukeun. Kuring geus pernah aya di kantor leuwih ti genep taun. Kuring geus salawasna percaya yén éta nyokot pembaharuan generasi di Afrika. 75% tina Africans gaduh kirang 35 taun. Présidén Perancis pikeun 40 taun putra abdi kokolot pikeun 52 taun. Jelas, keur kuring, jalur mana ka mindahkeun ka generasi anyar. Sigana kitu atra. Ayeuna, ku sabab tina Linas-Marcoussis [éta pasatujuan karapihan asup 2003, catetan], arrangements, urang ulah nyetel hiji wates umur di Konstitusi urang. Tapi moral anu bakal kami jadi lumrah, "cenahna.

Téori, prakték sarta kontéks

Tapi presiden Ivorian janten rusuh netelakeun: "Ku kituna Kuring teu nyebutkeun yen Kaula bade, perhatian. "Kusabab aya praktis," ceuk Félix Houphouët-Boigny anu negarawan nu kudu tingal tilu perkara: Allah, jelema na hate nurani sorangan, "dituluykeun Alassane Ouattara.

Kuring boga Jumlah babaturan kuring konsultasi méméh nyieun kaputusan final mah, tapi ampir dicokot

"Kami percaya ka, Mugi Gusti bakal masihan abdi kasehatan jeung umur panjang. Jelema Ivorian kapilih atuh mun 83% dina 2015. Eta teu bisa janten upeti langkung pas. Lajeng aya eling Anjeun. Hiji kudu nanya: éta nagara anjeun geus kahontal naon set datang kana posisi ieu? Éta sahingga stabil, aman? Dupi anjeun gaduh tim nu bisa ngalakukeun hareup? Sakali anjeun geus diwaler patarosan ieu, sésana janten gampang. Ku kituna kuring nyieun putusan kuring taun saterusna. Kuring boga Jumlah babaturan kuring konsultasi méméh nyieun kaputusan final mah, tapi ampir dicokot. "

pernyataan ieu sakur up wanda Ouattara, sakumaha diwakilan ku baraya-Na. Dumasar kana éta hal, ADO teu hayang bisa digambarkeun tapi moal ragu kadua lamun konteks butuh. Ngartos calon tina pilihan na teu gagal pikeun ngalakukeunana unanimously na Henri Konan Bédié na Laurent Gbagbo mutuskeun jadi.

The counters?

Dina bulan anyar, kapala kaayaan geus sababaraha kali ngangkat pilihan pribadi ieu. Ouattara percaya ngarobah UUD masihan sagala counters jeung nol sarta pamilu na 2010 na 2015 teu kaétang. "The konstitusi anyar ngidinan kuring sangkan dua mandates ti 2020, "manehna nyatakeun Juni 2018.

Hiji interpretasi ditantang ku oposisi jeung sababaraha pengamat, anu ogé ngelingan yen dina waktu nyoko taun 2016ADO teu kungsi disebutkeun kamungkinan ngalambangkeun.

Dina mimiti 2017 Januari anjeunna malah reiterated niat na ninggalkeun tempatna di ahir istilah kadua. "Dina kasempetan 75 taun kuring, ieu ngabalukarkeun kuring keur reaffirm yén lembaga Republik, nu baris dilaksanakeun pisan pas ngidinan kuring nyandak cuti dina 2020," manehna nyatakeun di Upacara bursa vows ngalawan Korps diplomatik.

Teu dugi Nopémber 2017 anjeunna masarakat awam ngaluarkeun hipotesa pikeun kahiji kalina. "Awalna, abdi teu nampilkeun sorangan [di 2020]. [...] Dina pulitik, urang pernah nyebutkeun euweuh. Antosan 2020 uninga jawaban kuring, "cenahna ka Perancis 24 sela tina gempungan Afrika Uni-Éropa Uni.

patojaiah kudu mungkas 2020 awal, nalika Rally of Houphouëtists keur Démokrasi jeung Peace (RHDP) sebut bakal nyalonkeun calon na di konvénsi a. Ngadegna teh pihak tungtung dibuka Januari terus. The RHDP kiwari boga déwan pulitik. Nyiptakeun 7 April, diwangun ku anggota 112 diantara nu sakabéh pamaréntah, MPs jeung sénator ogé sababaraha personalities deukeut kakuatan saperti Masséré Touré, anu kaponakan awewe tina ADO jeung komunikasi diréktur pikeun jadi Presiden. Pikeun ngalengkepan palaksanaan efektip pihak, hiji dewan eksekutif leutik bakal diangkat geura-giru.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique