Dina 2018 produk Cameroonian geus diékspor ka nagara 127, kaasup Cina, dituturkeun ku sababaraha nagara Éropa Kulon



(Investasi dina Kamerun) - Dina 2018 produk Cameroonian geus diékspor ka tentang 127 nagara, nurutkeun data dikaluarkeun ku Institute Statistik Nasional (in). Kalawan akusisi ti 23,9% tina ekspor, Cina teh nasabah utama Kamerun di 2018. nagara ieu dituturkeun ku Italia (14,7%), Walanda (6,4%) jeung Perancis (6,3%).

Produk diékspor ka Cina diwangun utamana minyak petroleum atah (79,9%); kai atah (12,5%); kayu sawn (4,7%); katun atah (1,3%). Tujuan Italia, Kamerun utamana ékspor: minyak petroleum atah (65,6%); aluminium atah (18,5%); kayu sawn (5,2%); veneer cadar (4,7%); kacang koko atah (1,8%); pisang jeung plantains, seger atawa garing (1,6%).

The in dicatet yén beurat dagang jeung nagara tatanggana (Kongo, Républik Aprika Tengah, Nigeria, Equatorial Guinea, Chad jeung Gabon) tetep low dina statistik adat. kaayaan ieu, nurutkeun institut nu, bisa dipedar ku wates porous generating dagang wates unregistered dina statistik adat.

Dina 2018, sharing ékspor Kamerun urang totaled 1 966,9 miliar FCFA, sahingga ngadaptar paningkatan ampir 85 miliar FCFA 4,5% leuwih warsih 2017. trend luhur Ieu utamana hasil tina ekspor sawit atah, nu dirékam paningkatan dina nilai 15,8%, sanajan jumlah ékspor handap 16,7% dibandingkeun jeung taun 2017.

SA

Maca deui IEUH