Afrika Tengah - Mata Artos: huluna CEMAC nagara ditampik hiji perdebatan dina CFA

Anyar, organisasi anu symposium on mata uang komunitas crystallizes perhatian.

proposal pikeun ngatur symposium dina CFA diawalan ku Présidén Komisi CEMAC, Daniel Ona Ondo. Ide sempet ogé geus disahkeun dina mangsa sési 33e Déwan Para Mentri Uni Ékonomi Afrika Tengah (CAEU), diayakeun di Malabo on Pébruari 8 2019.

Saatos validasi ieu di tingkat institusional, nyebutkeun nu mingguan ngahiji on newsstands ieu April 8 2019 "inisiatif ieu tunduk kana kawijaksanaan sidang 14e tina Konferénsi of kepala negara tina CEMAC, dilaksanakeun dina Maret 24 di N'Djamena, Chad".

Mung statement final dikaluarkeun dina kacindekan tina gempungan téh jempé on masalah. pikeun "ide teu ka liking tina huluna CEMAC nagara. Datang kaluar tina kamera, aranjeunna geus diajar teu ngobrol"Nyebutkeun koran teh.

Acan apal Pamaduan "sababaraha di-antara, kayaning Chad Idriss Deby Itno atanapi Kongo Denis Sassou NguessoGeus sering dikritik kana mata uang umum pikeun Amérika tina zone franc". Kepekaan tina subjek ngagaduhan nu hadé tina voluntarism kapala pamarentahan Komisi CEMAC.

Dina mangsa roundtable tina tingkat tinggi, anu 14 2019 Pébruari di markas Bank Perancis di Paris, Présidén Komisi CEMAC sempet kumaha dituduhkeun yén datangna ieu FCFA CEMAC éta penting . "Kami teu tiasa ngalakukeun tanpa perdebatan dina franc CFA".

Pikeun Daniel Ona Ondo "Kawijakan moneter ayeuna kedah hiji perdebatan kabuka, ikhlas tur dispassionate. perdebatan Ieu kudu dicekel antara lainna, nu CEMAC Amérika, Bank Perancis, monetér internasional jeung Bank Dunya. Dina salah sahiji titik, anjeunna kedah diuk turun ngobrol ngeunaan CFA jeung evolusi na. Lamun kami henteu, urang resiko keur Nyanghareupan populism na controversies aktor sakabeh rupa"Kungsi renchéri.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/09/afrique-centrale-monnaie-les-chefs-detat-de-la-cemac-rejettent-un-debat-sur-le-fcfa/