Kamerun - ékspor: The kai Cameroonian ngagambarkeun 6% tina purchases Cina sabab nagara traceability rigorous Uni Éropa

Émbaran nyaeta laporan ti International Organization tropis kayu (ITTO) diterbitkeun dina April 3 2019.

nu sapopoé mecenghulna on newsstands Maret 8 2019 ieu informs yén ékspor kai Cameroonian ka Cina ngagambarkeun 6% tina purchases sahiji dimungkinkeun. "Leuwih ti éta, impor Cina urang ti Kamerun ngagambarkeun ukur 6% tina total impor ti log, anu dilakukeun ku Ageung Tengah, sapanjang taun 2018".

Dina taun 2018, loggers operasi di Kamerun anu shipped ka Karajaan Tengah ngaronjat jilid tina log of 33% ti taun 2017, nurutkeun statistik tina Organisasi kayu Internasional tropis (ITTO). Sanajan ngembangkeun ieu, Kamerun ieu masih diitung diantawis suppliers pangbadagna kai mun Cina.

"The suppliers kai Cina pangbadagna éta Papua Nugini (32% tina impor Cina), Kapuloan Solomon (25%) sarta Guinéa Khatulistiwa (11%) ... welas nagara ngan disadiakeun 95% tina log perlu 2018 " éta catetan kertas.

Sanajan impor ti nagara kawas Sierra Leone (+ 218%) atawa Républik Afrika Tengah (+ 108%) nu leuwih luhur ti eta Cina, 2018, urang kedah ngakuan yén impor Cina urang ngalobaan.

évolusi Ieu bisa dipedar ku kanyataan yén perda Cina ngeunaan traceability kai téh leuwih fleksibel dina Raya Tengah. "Memang, LSM rojongan, loba loggers di Kamerun geus dialihkeun ékspor maranéhna pikeun Cina, kabur ti konstrain tina pasatujuan Fleg dina gaya di Wewengkon husus Uni Éropa (salah sahiji maksud utama kai Cameroonian ), nu dianggap traceability pisan rigorous tina kayu dipasarkan " laporan mecenghulna.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/09/cameroun-exportations-le-bois-camerounais-represente-6-des-achats-de-la-chine-a-cause-de-la-rigueur-de-tracabilite-des-pays-de-lunion-europeenne/