Kamerun - Gari-Gombo: Saha bakal kantor Walikota?

Dina lampu tina pamilihan forthcoming, hiji elite Kabupatén ieu perenahna di wewengkon wétan geus disangka ti penanaman anu cikal division na intrigues dina pihak anu dieusi. The grassroots denounces laku lampah hiji impostor dina bay ngalawan Walikota.

Pananjung ieu unequivocal 24 Maret salila perayaan ulang Gerak Démokratik 34ème Kamerun Rahayat (CPDM). Sedengkeun aktivis sahiji pihak Kaputusan sempet dikumpulkeun ngagungkeun sareng pomp na solemnity acara, ngeunaan licik tina sababaraha gerilyawan sahiji bagian CPDM Boumba-na-Ngoko kalér threw chill hiji di kamar.

Di puseur pasea teh, kontrovérsi leuwih sumbangan 100 sarébu francs CFA dikirim ku Robert Bayangan. elite ieu bakal geus dikirim duit sababaraha gerilyawan CPDM ngaliwatan Philemon Dinaly na Bertin Mogba, wawakil resmi Panitia Tengah CPDM salila perayaan éta.

"Ieu duit kudu geus dikirim ka panitia pangatur dipingpin ku Walikota sahiji kota saperti tuh Armand Ndjodom ulah nyieun kontrovérsi perlu kieu," nyangka a militan dasar CPDM kana. Kalawan dangong ieu, loba aktivis jeung
Aktivis di bagian ieu anu mikir yén elite ieu écés bakal nyieun
karusuhan jeung bagean dina CPDM, utamana aimed di destabilization sahiji pamimpin pulitik lokal.

Ieu sigana utamana leres yen sababaraha fakta unforgettable tetep anchored dina kenangan pamilih dina locality nu. "Manéhna hayang jadi wakil na division Presiden dina pamilu panungtungan, tapi teu jalan. Naha anjeunna muterkeun dina kaayaan marudah festival dina pihak pikeun ngaleuleuskeun Walikota, "napas hiji chuckle Présidén dina bagian tina distrik ieu jurusan boumba-et-ngoko.

A wrongly atanapi rightly, Robert Bayangan ieu credited ku na wanting ngocok teh bagian CPDM boumba-et-ngoko North dipingpin ku Mayor Simon Kallah dibere salaku saingan politik na waktu. Dina sakongkolan rasiah galaksi unprecedented ieu karaton tinggi pamandangan pulitik sejen jadi lumrah ku frékuénsi maranéhanana.

A Gari-Gombo, mangka dikabarkan di pondok anu Joseph Roland Matta, Kepala tina rombongan departmental permanén Panitia Tengah CPDM kanyataan ceuli pireu nepi squabbles ieu nu bisa ngaleuleuskeun pihak ngeunaan Paul Biya dina pamilu upcoming. "Di dieu téh gentleman anu boga kakuatan pikeun ngeureunkeun kacau ieu nu nyebutkeun euweuh, nalika pesta perlu lalaki jeung awewe sapinuhna komitmen ka meunang battles pulitik hareup," hiji Présidén gelo of subsection CPDM.

A nyarios nu Akın ka ngageter dina kontéks sosio-pulitis nu urang lokal nu sangsara teh throes of underdevelopment jeung kamiskinan euweuh nolak nawaran pikabitaeun tina pihak oposisi anyar jeung sellers tina ilusi.

Di wewengkon Wétan sacara umum, dina Pemilu Présidén panungtungan dina Oktober 07 2018 diwenangkeun pihak Kaputusan sababaraha palajaran. Memang eta geus kabuktian yén paling ningali Lolobana anggota anyar jeung aktivis di pihak oposisi éta ti jajaran obor pihak.

"Urang ulah rék cicing skenario kieu. Di Gari-Gombo, gawang kami téh meunang
pamilu, kota jeung régional ngumumkeun dina bulan datang, flawless. Jalma anu rék ngaganggu urang atanapi destabilize pihak nu buka naraka
Leuwih ti éta, "hinted aktivis miburukan ku squabbles ieu.

Dina sambungan jeung ulang 34ème hajatan tema tina CPDM nu dianjurkeun
nguatkeun mobilisasi balik Présidén Paul Biya keur konsolidasi karapihan sakuliah wewengkon nasional, jeung tuluyan harmonis tina program kasempetan hébat, pesen dikirimkeun ku CPDM Bagéan Présidén Boumba na Ngoko kalér éta mobilisasi jeung ngaronjat vigilance tina aktivis sahiji pihak dina urutan teu leungit undian dina pamilu forthcoming di locality ieu.

tara Gustave Epok | Actucameroun.com

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/09/cameroun-gari-gombo-qui-veut-la-tete-du-maire/