Kamerun: nu deficit kasaimbangan dagang téh di 1438 2018 miliar FCFA, nepi 22,8%



(Investasi dina Kamerun) - The National Statistik Institute (NSI) ceuk dina memorandum panganyarna na on dagang asing yén dagang kasaimbangan deficit of Kamerun geus salajengna ngalegaan di 2018 ka $ 1 438,3 miliar FCFA. Ieu ngagambarkeun paningkatan 265,9 miliar FCFA (+ 22,8%) dibandingkeun jeung taun 2017.

kaayaan ieu Kamerun, nyebutkeun nu in, hasil tina ngaronjat belanja pikeun impor ti 11,5% leuwih 2017 sataun, gandeng ku nambahanana leutik di earnings ékspor (4,5%).

« Évolusi impor éta utamana alatan suluh jeung minyak bumi anu bil jumlahna nepi 2018 473,4 miliar FCFA ngalawan 251,9 2017 miliar FCFA, paningkatan 87,9%. impor ieu Tembok diwangun ku pemurnian Company Nasional (Sonora) pikeun nyadiakeun pasar lokal, alatan eureun teknis na observasi antara April jeung Nopémber 2018 "Ceuk Institute.

Lian minyak, anu deficit dagang tina Kamerun anu leuwih dibaca tur amounted mun 2127,8 miliar francs CFA, paningkatan 422,2 miliar FCFA (+ 24,8%) dibandingkeun jeung taun saméméhna. " Kamajuan nu deficit non-minyak anu patali ka serelek di ékspor non-minyak 3,0%, dituturkeun ku naékna di impor non-minyak tina 13,7% "Nyebutkeun nu in.

SA

Maca deui IEUH