Kamerun - Ngalawan ngalawan kolera: Tilu wabah anyar kauninga di wewengkon kalér.

The utusan régional ti Kaséhatan Northern geus dikonfirmasi dina pernyataan nu resurgence tina wabah kolera nu geus ditelasan dua jalma, sanggeus ukur opat bulan ti tenang.

The Northern Region ieu deui plagued ku wabah kolera. Dina hiji pernyataan, anu utusan régional ti Kaséhatan Umum pikeun North Arab Dr Saidou, dikonfirmasi resurgence tina wabah sanggeus ampir opat bulan ti tenang. Tilu imah éta pikeun waktos aub, kaasup kabupatén kaséhatan Pitoa 1er jeung Garoua.

Sababaraha poé saméméh pelepasan ti utusan régional ti Kaséhatan Northern, pulisi anu maot di rumah sakit di Garoua garnisun militér 1er April, ngan sababaraha menit sanggeus ditahan-Na. maot ieu nu tadi sadayana gejala kasusna kolera, ngalegaan dina katalog ngeunaan 19 kasus disangka séjén dilaporkeun ti 27 Maret bringing kana dua jumlah maotna ti gelombang anyar ieu. Hiji situasi anu geus ngabalukarkeun hiji panik di wewengkon ieu nu geus ngalaman nu pangs inféksi diarrheal akut ieu disababkeun ku ingestion dahareun kacemar atawa cai jeung baktéri Vibrio cholerae.

Numutkeun utusan teh, sistem respon nyetél ku jasa desentralisasi tina KKM, dina kolaborasi jeung mitra na geus strengthened, najan masih hésé nyaho persis faktor nu favored balikna wabah dina musim ieu jaman garing. A fokus nyaeta on raising kasadaran di komunitas, promosi kasehatan tur sanitasi ku distribusi kit di distrik kaséhatan, disinfection rutin sadaya situs di kontak kalayan disangka penderita, antara séjén

Anjeunna oge prescribed mun urang hormat aturan kasehatan tur ngajalankeun sakumaha gancang-gancang saha kalayan gejala curiga kana fasilitas kaséhatan pangcaketna. Wabah kolera anyar peupeus kaluar dina Méi 2018 di wewengkon kalér. Numutkeun laporan panganyarna ti kolera situasi manajemén wabah di Kamerun, diterbitkeun dina Januari 7 2019, Departemen Kaséhatan (KKM), 4 sapuluh wewengkon Kamerun geus kapangaruhan ku wabah panganyarna. 82 korban geus dikonfirmasi, kaasup 69 kalér, nu tetep wewengkon paling kapangaruhan, 5 dina Jauh Kalér, Littoral jeung 4 4 Center. Pati 58 geus dirékam ti awal inféksi, jeung maotna 40 di wewengkon kalér, 17 mun 01 Jauh Kalér sarta Center. Kasus laju fatality tingkat nasional nyaéta 5,8% kalawan 6,3% dina Sulawesi sanggeus laporan panungtungan.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/09/cameroun-lutte-contre-le-cholera-trois-nouveaux-foyers-detectes-dans-la-region-du-nord/