Kamerun - MRC Ban Ancaman: Naha nya pihak nu di tilik tina Menteri Administrasi diwengku (Paul Atanga Nji)

Pikeun sababaraha minggu, MINAT dituduh Gerakan pikeun Renaissance of Kamerun kana karusuhan umum jeung ngancam ngaleyurkeun pihak nu.

Dina hiji pernyataan dirilis dina 5 April, Menteri Administrasi diwengku, Paul Atanga Nji Démonstrasi ngalarang rencanana ku MRC jeung 6 13 2019 April.

MINAT warns yén "instigators na violators, saha bae aranjeunna, bakal nyanghareupan rigor hukum ". Anjeunna accuses nu MRC janten dina "Logika of provocation jeung tata insurgency di Kamerun jeung geus rencanana tur dieksekusi dina ransacking of kadutaan Kamerun di Paris jeung Berlin ku grup leutik di bayar na".

Nurutkeun kana poéan poé édisi April 9 2019 ieu muscled kaluar, teu ngantep Sekjen sahiji pihak ngeunaan rebirth merhatikeun. "Anggap we acara ieu salaku calumny a; ieu ngalanggar prinsip hukum demokratis. The MRC bakal diuk minggu ieu sarta ngaluarkeun pernyataan kana pangaruh ieu ", ditandaan Christopher Ndong dina kolom koran

Pikeun SG MRC "lamun éta suspends nu MRC, urang bakal nangkep pangadilan". Mémang, dina pernyataan-Na, Menteri Atanga Nji boga pamadegan yén lamun para inohong di MRC "persist dina logika nyieun gangguan kana urutan publik ku pangatur demonstrasi diidinan aimed di ngabalukarkeun kaayaan marudah sosial kalayan konsékuansi unpredictable, MINAT bakal wajib nerapkeun dibekelan ngeunaan UU No 90 - nu 56 19 1990 Désémber on parpol".

«Paul Atanga Nji alluded mun 17 na 18 bagian tina Act nu maparin kakuatan ka numpurkeun kaputusan reasoned dina aktivitas tilu-bulan sagala partéy pulitik jawab gangguan serius mun urutan publik atawa ngaleyurkeun sagala ngan"Nyebutkeun koran teh.

Numutkeun élmuwan pulitik Njoya Moussa ngahontal ku telepon ku poé, "aya hiji kamunduran dasar kawajibanana publik di Kamerun. Hiji tantangan fundamental pikeun sagala prestasi of 1990. Kusabab 1955 jeung larangan ti UPC, Kamerun geus teu sangka malah dina perioda darkest dina disolusi sahiji partai politik naon jinis kagiatan anu dilakukeun ku pihak ieu".

«Kuring henteu weruh naha diet muterkeun dina frightening. Dina mobilizing nu MRC IMHO sanes perang kilat"Nyebutkeun éta élmuwan pulitik.

«Anceman gantung atanapi disolusi tina MRC henteu anyar. Menteri Paul Atanga Nji sempet dicampurkeun sanggeus Bodas disebut Maret damai dilaksanakeun dina bulan Januari 26 2019"Ceuk sapopoé.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/09/cameroun-menace-dinterdiction-du-mrc-pourquoi-le-parti-est-il-dans-le-viseur-du-ministre-de-ladministration-territoriale-paul-atanga-nji/