Sanajan kasusah tina CDC, Kamerun mintonkeun ékspor cau nepi 3 817 2019 ton dina kuartal kahiji


Sanajan kasusah tina CDC, Kamerun mintonkeun ékspor cau nepi 3 817 2019 ton dina kuartal kahiji

(Investasi dina Kamerun) - Dina TILU bulan ti mimiti ti 2019 sataun, produser aktivitas cau di Kamerun diékspor 62 961 ton pisang, ngalawan ukur ton 59 144 salila periode sarua di 2018, nurutkeun léngkah analisis statistik dileupaskeun ku cau Association of Kamerun (Assobacam).

The kompilasi data ieu mangka naékna di ékspor of Kamerun cau 3 817 ton dina kuartal kahiji 2019, sanajan kasusah ayeuna ti Kamerun Development Corporation (CDC), jumlah dua ti pasar cau di nagara éta, nu ngiles tina eksportir file saprak Séptémber 2018 kusabab tungtutan séparatis dina basa Inggris wewengkon Kamerun diomongkeun.

Corollary produksi alus, kanaékan ti ékspor Cameroonian padeukeut pintonan alus ku parusahaan perkebunan luhur Penja (PHP), cabangna Perancis Buah Company, anu cau Kotamadya Sukabumi ka pasar internasional ngahontal 58 067 ton 2019 dina kuartal kahiji, nepi 13 003 ton ti ton 45 064 dirékam salila periode sarua 2018.

Boh perkebunan, Tom jempol pasar lokal ogé aktip milu dina pamutahiran ieu ékspor ti Kamerun Banana ahir Maret 2019; Kotamadya Sukabumi geus ampir dua kali tina 2 449 2018 ton dina kuartal kahiji, mun 4 894 ton salila periode sarua 2019.

Brice R. Mbodiam

Baca ogé:

21-02-2019 - Sapanjang taun 2018, Kamerun diékspor kirang pisang ti dina salapan bulan kahiji tina 2017 sataun

05-04-2019 - 19 967 Jeung ton dina Maret Kamerun kahontal kinerja na awon kana ékspor cau, salila tilu bulan kahiji taun 2019

Maca deui IEUH