Exhumation tina awak prajurit dieksekusi dina Gambia

Copyright gambar
Getty Images

gambar caption

Markas Komisi of Kaleresan na rekonsiliasi Service The Gambia.

Dina Gambia, mimiti ti exhumation tina awak hiji prajurit belasan dieksekusi sarta disangka dikubur cicingeun dina Yundum Camp Militer on November 11 1994.

ari kitu Yahya Jammeh, anu nyita kakuatan dina kudeta opat bulan rada, lolos kudeta.

masterminds dugaan ieu gagal usaha anu summarily dieksekusi, nurutkeun sababaraha saksi di hearings publik di Komisi Kaleresan na rekonsiliasi jeung ngalereskeun Gambia.

Dina Senén tim forensik Gambian dilengkepan backhoe a mimiti excavations di camp militer Yundum.

Prosés exhumation ieu dipingpin ku Kapala Kur'an of Pulisi Thomas Gomez, salah sahiji dua penyidik ​​poko Komisi Kaleresan, rekonsiliasi ti Gambia.

Senén excavations munggaran wangsit henteu tetep manusa. A misfires normal nurutkeun Thomas Gomez recalled yén executions kasimpulan prajurit anu tetep aya ditéang lumangsung 25 sababaraha taun ka pengker.

Sakali tetep kapanggih sarta exhumed, spesialis asing bakal disebut kana pikeun mantuan Gambian pikeun ngumpulkeun sarta ngaidentipikasi saméméh keur balik ka kulawarga maranéhanana keur astana.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.bbc.com/afrique/region-47862871