Badag bang: eta kajadian ka hormon di awéwé ngaliwatan 40 taun?

Kabéh katresna terang kumaha hormon tiasa pangaruhKusabab rumaja ngawitan ngalaman swings wanda dina datangna jaman mimiti maranéhanana. Nalika kakandungan, "Upheaval" hormon nyaéta malah leuwih hadir tur eta Sigana mah rollercoaster nu. Saatos 40 taun, bari awak lalaunan dimimitian geus pikeun nyiapkeun ménopause, hormon meta deui, mere sababaraha ngarareunah pikeun awéwé. Naon kahayang kajadian ka aranjeunna? Hayu urang neangan kaluar.

The profil éndokrin awéwé leuwih 40 taun

Badag bang: eta kajadian ka hormon di awéwé ngaliwatan 40 taun?

Saatos quarantine, anu upheavals di hormon Awéwé anu dilawan. Mun anjeun Nyanghareupan sakumaha telat sabisa atanapi dina bentuk kirang parna, anjeun pisan untung. Acan sanajan gejala nu dilawan, euweuh kedah sangsara sabab aya dina pasar loba obat sakuduna dituju tetep kasaimbangan hormonal anjeun sarta nenangkeun manehna turun. Ku kituna naon nu bakal kajadian mun awewe ngahontal opat puluh?

Badag bang: eta kajadian ka hormon di awéwé ngaliwatan 40 taun?

  1. métabolisme nu slows turun.
  2. Libido nurun.
  3. Massa otot nurun.
  4. kapadetan tulang nurun.
  5. The karentanan kana stress sarta depresi nambahan.

Éta pati ngarti yen gejala ieu teu némbongan sadayana sakaligus. transformasi Troublesome lumangsung laun. Aya malah periode nu dimimitian sababaraha taun saméméh ménopause: nu Peri-ménopause. Tur anjeun geus bisa ngarasa fluctuations Hormonal dina mangsa ieu. Najan kitu, sagala gejala ulah manifest pikeun sakabéh awéwé - kami kabeh unik.

Naon eta hormon?

éstrogén

Badag bang: eta kajadian ka hormon di awéwé ngaliwatan 40 taun Ayurveda pendekatan ka ménopause?Yakobchuk VIACHESLAV / Shutterstock.com

Ieu hormon bikang pangpentingna, kapala siklus menstruasi, ngembangkeun organ réproduktif na latihan ciri seksual éksternal. Lamun awéwé leuwih 40 taun ngalaman masalah haid munggaran (interruptions, Nepi), ieu pakait sareng panurunan dina éstrogén.

kortisol

Sabalikna, tumuwuhna hormon stress ngajadikeun hiji awéwé beuki rawan outbursts emosi (depresi, panik). nambahanana oge ngarah ka paningkatan gula getih.

melatonin

Badag bang: eta kajadian ka hormon di awéwé ngaliwatan 40 taun?Marcos marana Sam Wordley / Shutterstock.com

hormon ieu téh jawab rhythms biologis; sarta lamun eta pakait, Anjeun bisa manggihan masalah sare.

progesteron

Manehna teh jawab kakandungan. Ku kituna lamun tingkat na nurun, fungsi kasuburan nurun. kakurangan na ogé bisa ngakibatkeun kagaringan heunceut, ngabalukarkeun ngarareunah tur nyeri salila sanggama.

téstostéron

Badag bang: eta kajadian ka hormon di awéwé ngaliwatan 40 taun?

hormon utamana jalu Ieu jawab gairah. Ku alatan éta, ngurangan na bisa nurunkeun libido na obesitas beuteung. Anjeun bisa ngarasakeun lemah, kitu ogé masalah élastisitas vascular.

Badag bang: eta kajadian ka hormon di awéwé ngaliwatan 40 taun Amanda Lewis ménopauseChinnapong / Shutterstock.com

Sagala awéwé leuwih 40 taun kudu siap nyanghareupan halangan anu hormon nyiapkeun anjeunna. Inget yen ieu téh lain alesan pikeun asa sabab "pencegahan leuwih hade tinimbang cageur! ". Taroskeun dokter nu ahli ngeunaan kandungan anjeun nasihat ngeunaan cara pikeun ngubaran rupa-rupa gejala. Ulah malire pesen awak anjeun. Cicing Sehat.


artikel ieu disadiakeun pikeun tujuan informasi wungkul. Ulah timer medicate na, naon masalahna, jigana konsultasi a panyadia kaséhatan Certified saméméh ngagunakeun informasi dibere dina artikel ieu. The redaksi Board teu ngajamin hasil na teu jawab tatu atanapi konsékuansi séjén hasilna tina pamakéan dina informasi disadiakeun dina artikel ieu.

Artikel ieu mimiti mucunghul FABIOSA.FR