Eta meureun nu kami di sababaraha poé ningali liang hideung pikeun kahiji kalina - BGR

Astronom terang kacida alusna liang hideung - éta pisan, yakin kuring - éta shock yén manusa geus kungsi katempo. Sadaya elmu nu weruh ngeunaan liang hideung ieu dumasar kana inferensi tinimbang observasi panon urang sorangan (éléktronik atawa henteu), tapi nu bisa ngarobah.

Proyek Acara cakrawala teleskop bakal nembongkeun gambar mimiti liang hideung, sarta grup internasional peneliti dipake dina proyék nu geus hal pohara penting pikeun némbongkeun dunya minggu ieu . Eta meureun nu kami di sababaraha poé ningali liang hideung pikeun kahiji kalina dina sajarah na. Peneliti ti Acara cakrawala aya tukang sibuk keur pengumuman nu ngumumkeun Rebo hareup tur bakal diteundeun konferensi pers di sababaraha basa sakaligus di sakuliah dunya.

Pengumuman resmi janji loba informasi jeung "bahan audiovisual", nu urang ukur bisa miharep, ngawengku gambar mimiti liang hideung.

téori countless, itungan jeung perkiraan geus dilakukeun dina liang hideung, nu dibawa sains kana nyangka ayana atraksi gravitasi jadi sengit nu nganggur tiasa kabur. Sigana mah liang hideung kitu, bisa beda considerably. Loba urang mikir kumaha urang ningali Rebo na, najan urang tingali liang hideung di fiksi pikeun dekade, urang bisa heran.

Gambar, sakali kami nampi pamadegan, geus dimungkinkeun ku jaringan global teleskop gawe dina unison mun peer deeper ti kantos di galaksi anu. Tujuan utama proyek Acara cakrawala teleskop geus salawasna geus dibayangkeun liang hideung aya ukur sababaraha poé tetep jangji éta.

pengumuman nu geus ngumumkeun Rebo April 10 9h00 Est. Sakabéh acara bakal disiarkeun online via Facebook kitu ogé dina ramatloka resmi ESO .

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR