"Perancis kiwari salah sahiji sahenteuna nguntungkeun ka nagara integrasi Éropa"

Dina artikel di "Dunya", élmuwan pulitik Bruno Cautrès nganalisa hasil tina polling panganyarna nu nyadar Komisi Éropa.

Diterbitkeun dinten di 03h19 waktu Maca 6 mnt.

Artikel sadia pikeun langganan

Lratio E of French mun integrasi Éropa geus mindeng geus didadarkeun salaku "ambivalent": urang bakal duanana utamana kaala prinsip sarta, dina waktos anu sareng, sadar tina istilah sarta pangaruh na kana sistem kami socio- ékonomi.

Data survéy panganyarna ngabuktoskeun kana posisi ieu: gelombang Eurobarometer panungtungan (Eurobarometer 90.1 Oktober 2018) nunjukeun yen 68% tina Éropa pikir nu "Nagara Maranéhna geus benefited ti kaanggotaan na Uni Éropa (Palanggan) »Tapi sakumaha anu kasus 64% tina Perancis; 62% tina Éropa pikir nu kaanggotaan nagara maranéhanana sacara ka EU geus "A hal anu alus" ngalawan ukur 61% di Perancis. Mun indikator séjén téh iwal ti, éta pernah ngagambarkeun hiji rojongan pisan kuat ka Nyuhunkeun integrasi Éropa di Perancis.

Tapi dimana kiwari éta Perancis dina laporan maranéhna pikeun EU dina wengi pamilu Éropa? Kumaha urang nangtung dina hubungan Éropa lianna?

ngaganggu

Hayu urang mimitian ku noting yén parobahan pisan signifikan geus nyokot tempat di géografi ti pintonan dina Éropah pikeun lima belas jeung dua puluh taun. Bari dina taun 1990 2000 ka taun mimiti, aya oposisi kuat diantara nagara pisan "Éropa" Selatan sarta pohara atawa rada négatip on nagara Uni Éropa ti Kalér (Swédia, Dénmark), peta ngarojong di Éropa ieu ampir sagemblengna kesel dinten. A dasawara sanggeus krisis ékonomi tina 2008, euweuh sarupa data yen urang terang sateuacan. Mapping pangrojong Éropa pikeun EU geus deeply kesel ku crises ékonomi jeung migrasi nu Amérika Anggota geus meuntas ngaliwatan dasawarsa.

Hiji bisa ngukur extent upheaval ieu berkat kabeungharan data ti survey pamadegan Eurobarometer nu ngajadikeun Komisi Éropa.

karya ieu ngamungkinkeun teu ngandelkeun hiji indikator pendapat atanapi dua. Memang ngartos logika sikap Éropa vis-à-vis EU, mertimbangkeun anu sipatna jamak na aranjeunna dina tingkat nu beda tina pangajén: satuju jeung gagasan, rada nyebar, éta kaanggotaan nagara Uni Éropa nyaéta hiji hal anu alus sabenerna ngarupakeun tingkat pisan umum na kabur pangrojong pikeun proyék Éropa. Hatur nuhun kana Eurobarometer, urang bisa ngalaksanakeun leuwih kompleks jeung multivariate nganalisa, nu ngagabungkeun pisan loba ukuran pamadegan jeung sikap vis-à-vis Éropa.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/idees/article/2019/04/09/la-france-fait-aujourd-hui-partie-des-pays-les-moins-favorables-a-l-integration-europeenne_5447639_3232.html?xtmc=france&xtcr=1