Stasion Angkasa Internasional mangrupa disgusting - BGR

Stasion Angkasa Internasional sarwa for nyak dua puluh taun ka travelers spasi. Kalayan genep anggota awak na, aya jumlahna ékspédisi 59 (atawa tim ti astronot AS, Rusia jeung nagara séjén). saprak commissioning na. Kalawan jadi loba awak manusa asup jeung kaluar pesawat ruang angkasa, nya éta bisa dilawan eta janten sakedik kotor, tapi hiji ulikan nu anyar dina jero tina ISS mangka kumaha anjeunna janten kurang ajar di tingkat mikroskopis.

rupa surfaces, peneliti NASA nembongkeun euweuh kakurangan hirup di stasiun spasi, iwal astronot sorangan. Baktéri jeung fungi geus netep di space shuttle, sarta aya alesan alus mun dipikir nu sababaraha di antarana bisa jadi masalah dina mangsa nu bakal datang.

Manusa, sacara umum, henteu sampurna beresih. awak urang pinuh mikroorganisme, sarta Lolobana aranjeunna pernah miwarang kami masalah na malah bisa ngabantu urang ngajaga kaséhatan urang. Alami, loba jenis ieu mikroorganisme nu kapanggih dimana wae manusa méakkeun loba wayah, jeung ISS aya iwal.

Sanajan kitu, peneliti anu paduli kumaha lingkungan spasi bisa mangaruhan kamampuh lingkungan. organisme mikroskopik ngarobah kana waktu. Microgravity sarta radiasi spasi bisa ngabalukarkeun mutations anu bisa ngancem awak teu ngan ka Stasion Angkasa Internasional tapi ogé pikeun misi manned kahareup leuwih jarak panjang.

Ulikan ieu anyar diterbitkeun dina microbiome ieu Puluhan dipaké sarta puluhan sampel permukaan dicandak di patempatan lianna sabudeureun stasion spasi salila 14 bulan. Lokasi kaasup nu panels nongkrong, kamar mandi, meja makan na tembok.

Puluhan baktéri jeung fungi anu dicirikeun dina sampel, sarta loba sahijina nya éta tina tipe sarua jeung pamadegan ilaharna kapanggih dina kantor na gyms di Bumi. Sababaraha baktéri nu dianggap "opportunistic", nu bisa ngabalukarkeun masalah kaséhatan.

"Naha ieu baktéri opportunistic bisa ngabalukarkeun panyakit dina astronot ti ISS," ceuk pangarang munggaran Dr. Checinska Sielaff . pernyataan . "Éta gumantung kana sababaraha faktor kaasup kasehatan unggal individu jeung mode operasi organisasi ieu di lingkungan spasi. Tapi, dina beungeut mungkin patogén stresses pentingna studi salajengna dina sabaraha mikroba ieu ISS dina spasi. "

nu lain panalungtikan panganyarna on baktéri dina ISS nunjukkeun yen mikroba di stasiun Spasi sigana adaptasi jeung lingkunganana tinimbang mutate mun nginféksi astronot numpak. nalungtik refuted pamanggih yén ISS bakal geus ngahaja dijieun "super-bug", tapi ceuk eta éta mungkin yén baktéri ISS ngabalukarkeun panyakit.

Dina mangsa nu bakal datang, ieu panalungtikan sapertos bakal diperlukeun pikeun ngajamin kasalametan crews jarak jauh. Misi ti planét tatangga kawas Mars boga kasempetan pangalusna sukses, kasehatan astronot keur prioritas luhur.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR