Kedah solusi pikeun nyimpen data na di awan - Tips

Nyimpen dokumen online tur ngakses aranjeunna gampang sanajan anjeun jauh ti imah? Éta jangji awan. Kedah tetep milih solusi anu pangalusna fits kaperluan maranéhanana.

awan ngamungkinkeun dokumén gudang komputer online. Aranjeunna diaksés ti smartphone atawa komputer, disadiakeun maneh boga Gajah Mungkur anu aplikasi dedicated sarta disambungkeun kana internet. Pikeun leuwih hadé napigasi kurban aya, urang nyieun kauntungan péngkolan na drawbacks sahiji solusi sadia pikeun individu.

Dropbox

jasa ogé integrates kantor suite Google

Ieu layanan gudang di awan paling dipake: kudu ngomong yén Dropbox pisan gampang ngagunakeun. Dokumén bisa disimpen boh tina aplikasi (web atawa mobile) atanapi ku logging kana akun online maranéhanana. Éta téh lajeng nyingkronkeun ku workspace maya. Neundeun téh haratis ka wates of 2 GB per pamaké, sarta bungkusan keur spasi tambahan (up 2To) ngawitan 9,99 € per bulan. Pisan lawanna ku Google, Dropbox nawarkeun aksés ka suite kantor Google jeung ngajadikeun file ngundeur ti Gmail contona. Leyuran ogé nawarkeun alat kolaborasi kalayan Paper. A noter : depuis quelques jours, Dropbox restreint le nombre d’appareils associés à XNUMX maximum pour un seul compte en formule gratuite.

Leuwih jéntré ngeunaan Dropbox



Google Drive

Solusi awan 100% Google

Unggal pamaké anu boga alamat Gmail otomatis ngabogaan gudang online: ngajadikeun rasa yen leyuran diusulkeun ku Google geus loba dipaké. Neundeun bébas penting (15 GB) tapi ogé dibagikeun kalawan Gmail sarta Google Poto. Tapi, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyéwa spasi tambahan. File tiasa didownload boh tina aplikasi (web atawa mobile) ti ngahubungkeun langsung ka Akun Google maranéhanana. Éta téh lajeng nyingkronkeun sacara real waktu. Google Drive sabagian metot dina babagi payil sareng pamaké séjén, kaasup jalma anu make Google Docs kantor suite.

Leuwih jéntré ngeunaan Google Drive



OneDrive

Solusi terpadu di lingkungan Microsoft

OneDrive solusi anu deployed ku Microsoft: éta buta Amérika SkyDrive heubeul. Data disimpen ngagunakeun aplikasi mobile atawa aplikasi desktop. File anu nyingkronkeun antara hiji smartphone, tablet atanapi komputer pas aplikasi eta ngonpigurasi sarta disambungkeun. Onedrive ogé facilitates aksés ka suite kantor Microsoft: a titik alus keur pamaké tina Firman, Excel atanapi PowerPoint. Tungtungna, data nu oge bisa diasupan ku cara ngahubungkeun langsung ka panganteur wéb.

Neundeun dasar nyaéta bébas ka wates of 5 GB. Mayar ongkos mimitian jam € 2 per bulan. Leuwih jéntré ngeunaan onedrive,



iCloud

jasa gudang online Apple

warta alus keur pamaké nu ngagunakeun sababaraha sistem operasi: iCloud kana jasa komputasi awan d’Apple, est bien accessible sur Windows. Mais pas sur Android en revanche, même si des solutions partielles existent. Comme Google Drive, iCloud fait déjà partie de l’offre accessible à chaque utilisateur, avec XNUMXGo d’espace libre gratuit. Les photos, les fichiers ou autres informations sont synchronisés automatiquement. iCloud a aussi l’avantage de proposer une sauvegarde des documents créés avec la suite bureautique Abdi damel. Un espace supplémentaire est proposé en abonnement mensuel, à partir de XNUMX € par mois.



pCloud

Leyuran nawarkeun kaamanan tambahan

Sadia dina duanana Windows, Mac jeung Linux Ubuntu, sarta ios sarta Android, pCloud nawarkeun gudang bébas nepi ka 20 GB. Kawas solusi sejen, payil anu bisa diasupan sarta bisa diundeur ti aplikasi dedicated. Salian tawaran bébas anak, pCloud nawarkeun sababaraha bayar jasa tambahan: rohangan Tangtu gudang, tapi luhureun sakabeh kamampuh ngagunakeun hiji folder énkripsi keur data paling sensitip. jasa ieu sadia keur € 5 per bulan, atanapi pembayaran tunggal pikeun hirup.

Jean-François Pillou

Artikel ieu mimiti mecenghul di TLC