LRM geus Nyiapkeun nu pembiayaan kampanye presiden Macron 2022

Sumbangan parliamentarians, meuli korsi hiji, ningkat dina sumbangan ... The Républik ngancik diartikeun strategi jangka panjang keur diversify sumber panghasilan tina pihak présidén.

Ku Alexandre Lemarié Diterbitkeun dinten di 06h15, diropéa 06h37

waktu Maca 6 mnt.

Artikel sadia pikeun langganan

The 2022 presiden? Resmina, agan Macron speaks di "Kungsi", Assured urut panasehat na Ismail Emelien Maret 27 on BFM-TV. Balik layar, kapala kaayaan geus acan maréntahkeun pasukanana pikeun ngawangun strategi waragad pikeun jangka panjang dina raraga ngabogaan asal daya perlu kampanye wanoh luyu.

"Presiden teu bisa ngomong di umum. Tapi manéhna nyangka ukur 2022. Ieu engine naCeuk salah sahiji advisers Na. Sakabeh strategi anu fokus kana tujuan pamungkas. " Duanana sacara politis jeung finansial.

Dina The Républik on (RSM), sakeupeul perwira boga tugas transforming pihak nu kana mesin Panwaslu nyata, kalayan daya lega mun alamat posisi hiji kakuatan pamilu hareup, éta boh 2020 kota di taun nuturkeun departmental jeung régional, sarta di luhur sadayana ... nu Elysian kartu keur mere sora salajengna.

"Ka mawa dina tunai"

Di antarana nu utusan Umum Stanislas Guerini, inohong-nyieun kaputusan; timbalan-Na, Peter Jalma; bendahara, Gregory Potton nu monitor kabeh akuntansi; sarta MP (RML) ti Haute-Vienne, Jean-Baptiste Djebbari jawab strategi pembiayaan. quartet Ieu jalan raket kalawan sababaraha pajabat administratif pihak nu.

prioritas maranéhanana? "Ka mawa dina kas. Kalawan kahayang pikeun nguatkeun jeung diversify sumber panghasilan keur teu ukur gumantung kana waragad kaayaan "Summarizes salah sahijina.

"Resep naon partéy pulitik, RSM boga tujuan pikeun bisa ngabiayaan kampanyeu presiden kahareup"Confirms Mr. Djebbari. Pikeun ayeuna mah, latihan boga anggaran ampir € 23,5 juta per taun, nu dumasar ampir éksklusif on waragad umum. Dina 2018 manehna narima 22,5 juta - a bonanza of leuwih 100 juta leuwih istilah kantor - berkat hasilna alus na dina parlemén Juni 2017. A jumlah badag, sahingga pihak richest di Perancis. Ieu teu di hutang kusabab nonoman na kawas formasi lianna, kayaning Republicans (LR) atawa Rally Nasional (RN).

"Individualisme" ku sababaraha anggota

Najan kitu, para inohong macronistes anu wont mun relativize kakuatan finansial maranéhanana, stressing teu ngandelkeun rojongan kaayaan. Atawa méh. Volume sumbangan sajumlah "Ngan" ampir 1 juta euro, 2018. "Urang kudu kurang duit ti Partéy Sosialis di 2012", Lalajo Christophe Castaner nalika anjeunna di diterangkeun dina panyorot beda yén PS, RSM henteu sorangan korsi na, sarta henteu nyumbangkeun atawa anggotana dipilih na.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/politique/article/2019/04/09/lrm-prepare-deja-le-financement-de-la-campagne-presidentielle-de-macron-en-2022_5447663_823448.html