Présidén kumaha LREM geus Nyiapkeun Macron 2022

Sanajan anjeunna pernah speaks, Presiden geus geus pilari, sahenteuna finansial, Pemilu Présidén salajengna.

Emmanuel Macron téh ngora, anjeunna boga masa depan saméméh anjeunna, sigana geus dipikaharti. Salaku anjeunna rengse taun kadua di kantor, kapala kaayaan nilik salajengna, sarta anu geus Nyiapkeun kalayan pasukanana, Pemilu Présidén hareup dina 2022 nyebutkeun Le Monde.

Transforming kana LREM "Mesin Panwaslu"

"Presiden teu bisa ngomong di umum. Tapi manéhna nyangka ukur 2022. Ieu engine na. Sakabeh strategi anu fokus kana obyektif pamungkas ". Pikeun Councilor Emmanuel Macron, salaku sakeupeul perwira of LREM, kursus Peta jelas. Pihak Kaputusan kudu jadi "Mesin Panwaslu Real", Salaku dilaporkeun ku Le Monde. Dina antisipasi 2020 kota, departmental jeung régional 2021, tapi lolobana 2022 présidén. Diantara grup leutik ieu commissioned dina rasa ieu, Stanislas Guerini ngajadikeun putusan-inohong. Anjeunna dibantu ku Pierre Jalma, timbalan-Na, tapi Gregory Potton, Bendahara, sarta Jean-Baptiste Djebbari jawab strategi pembiayaan.

23,5 juta tina waragad publik per taun

prioritas nyéta basajan: "Ka mawa dina tunai", Salaku nyebutkeun salah sahijina, diwawancara ku Le Monde. "Kalayan kahayang pikeun nguatkeun jeung diversify sumber panghasilan keur teu ukur gumantung kana waragad kaayaan"Anjeunna terus, ngalaan pikiran strategi finansial saméméh keur pulitik. "Resep naon partéy pulitik sejen, LREM boga tujuan pikeun bisa ngabiayaan kampanyeu presiden kahareup"Corroborates Djebbari Yahya Baptis, anu ngécéskeun yén pihak nu boga anggaran ti € 23,5 juta per taun, nu ampir éksklusif gumantung waragad umum. A bonanza eta nu katilu richest di Perancis, nurutkeun Le Monde.

Nuju kontribusi ti walkers kapilih?

Najan kitu, "Urang kudu kurang duit ti Partéy Sosialis di 2012"Nyebutkeun Mentri Interior Christophe Castaner. Leuwih ti éta, pihak nu teu boga tina korsi sarta henteu nyumbangkeun atawa anggotana dipilih na, nyababkeun anjeunna nanya hiji Penny pikeun "walkers". Mun formasi Emmanuel Macron teu hayang nyieun kaanggotaan mayar, eta bisa, kumaha oge, menta kontribusi pikeun milih éta. Dinten, 300 macronistes MPs mayar euro 400 per bulan di Majelis tapi nganggur pihak nu. nurutkeun Le Monde, LREM bisa maksa MPs na mayar euro eur 150 350 ka pihak sarta grup, dimimitian bulan hareup, sarta dasar bulanan.

Nelepon kontributor modest

Tapi pihak Presiden urang ngora ogé intends ngawangun di wewengkon, ku prinsip pisan basajan: "Anjeun ngumpulkeun deui, nu katampa langkung». Ku kituna, gagasan téh hayu unggal departemen pikeun ngangkat duit pihak, di bursa keur nu éta bakal nyumbang deui dahan lokalna. nurutkeun Le Mondealat ieu bisa dilaksanakeun sakumaha mimiti salaku Juni. Sarta di dieu mangrupakeun kontributor modest nu sasaran, moal sababaraha sponsor hébat, kawas dina 2017 présidén. Jadi LREM hayang nguatkeun rojongan populér gerak jeung megatkeun gambar tina hiji "Présidén euyeub, financed ku euyeub"Kawas confided bagian tina pesta.

Dina pilarian tina enggon anyar

extent panungtungan diperlukeun ku LREM aya dina meuli korsi hiji. Dugi lajeng tenant of a agam 1 000 méter pasagi, hasil panalungtikan pihak ka enggon gedé di Paris atawa sub urban, mun 15 mun 20 juta. "Urang kudu boga aset cukup pikeun calon urang bisa nginjeum ti bank tanpa kasusah"Ceuk Jean-Baptiste Djebbari. Jang ngalampahkeun ieu, kader pihak rék ngawangun hiji cagar tunai. Aranjeunna geus junun ngahemat ampir tilu juta euro 2018. Sareng pandangan jumlah 15 juta, anu bakal ngidinan nginjeum "ukur" 7 juta pikeun ngabiayaan waragad tina 2022 kampanye.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.valeursactuelles.com/politique/presidentielle-comment-lrem-prepare-deja-macron-2022-105708