Reshuffle di Sénégal: Mouhammadou Makhtar Cisse Senelec Departemen Minyak - JeuneAfrique.com

Sanggeus kabuktian kantor Senelec, Mouhamadou Makhtar Cisse inherits Senegalese Kamentrian pisan strategis of Perminyakan sarta énergi.

Bari Sénégal téh rék lumangsung dina sababaraha taun hareup, méter kubik kahijina gas sarta minyak kahiji nyaeta Mouhamadou Makhtar Cisse anu lumpat pikeun parusahaan opat taun énergi publik Senelec Mouhamadou Makhtar Cisse anu kapilih ka kantor Departemen strategis of Perminyakan sarta énergi.

Anjog di Senelec dina bulan Juli 2015, urut troupe anak dilatih di Akademi Militer Charles N'Tchoréré St. Louis bergengsi, dimana anjeunna dicandak muda a sastra, junun ngalempengkeun parusahaan ieu ampir bangkrut ngan sababaraha taun.

Dina 2016, éta dituduhkeun 30 miliar CFA francs di kauntungan, ngalawan 12 2015 milyar. Dina kapamimpinan sarta Investasi publik penting ni'mat dina partnership kalawan produser kakuatan bebas dina solar jeung panas, énergi sub-sektor dirékam kamajuan kasohor dina watesan modernisasi infrastruktur, suplai listrik, bubuka énergi bersih dina campuran energi jrrd

leungeun lalaki Présidén

The Kamampuh produksi nasional sahingga ngahontal 1 130 2017 MW, MW ngalawan 573 2012. Kalawan teu kurang ti opat pembangkit listrik surya commissioned kiwari, salah sahiji tujuan utama dina Rancangan Aksi Prioritas (PAP) 2016-2020, 2020 Yeessal disebut oge Plan ( "rehabilitasi" dina Wolof), dimekarkeun ku Mouhamadou Makhtar Cisse sarta timnya nyaéta pikeun ngahontal hiji ngurangan di 8% pangsa produk minyak di campuran énergi nasional.


>>> maca: The Sénégal méré énergi kana racikanana énergi maranéhna


rencana ieu anu pembiayaan diperkirakeun dina sababaraha ratus milyar francs CFA udagan nu penyuluhan jangkauan jaringanana nagara urang ongkos listrik handap.

Lima puluhan technocrat, pituin ti Dagana, di wewengkon St. Louis, sarta bakal di komando salah sahiji posisi pangpentingna Pamaréntah Anyar Macky II. Hal ieu ogé dianggap janten salah sahiji lalaki kapercayaan ti Présidén, nu sakeudeung anjeunna dipingpin sungut nu.

kelas munggaran

Mun anjeunna weruh sektor energi, manajemen file patali bakal minyak jeung gas, ku kontra, anyar pikeun anjeunna. "Ieu teu nyandak panjang pikeun manggihan kaki na, anjeunna mangrupakeun lalaki tina rékaman," nyebutkeun hiji deukeut Jeune Afrique.

Dilatih di Universitas Cheikh Anta Diop di Dakar, dimana anjeunna dicandak gelar di Hukum Usaha, Cissé slipped pikeun masihan pakéan légal sateuacan bade Nasional Sakola Administrasi sarta Magistracy ( Enam dinten Ena), anu ngawangun elit of administrasi Senegalese.

Sanggeus dua taun, anjeunna dicandak darajat Kur'an of Adat istiadat, valedictorian. Anjeunna naek dina tangga hiji-hiji di administrasi ieu dugi jadi CEO na salila tilu taun (antara 2010 na 2013). Dina Juli 2013, anjeunna ngagabung pamaréntah minangka Menteri pikeun APBD teh di pamaréntah Aminata Touré. Anjeunna oge dilayanan pikeun dalapan taun dimangfaatkeun Propinsi Inspektorat nu (IGE), awak pangaturan housed nu kapersidenan Republik sarta geus diwangun dina 2002 kompetisi - sarta anjeunna sumping munggaran.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique