Starhopper SpaceX réngsé mini peluncuran kahijina "ngaluncat" - BGR

Antara tés tina kapal na awak Naga ngajalankeun dijadwalkeun pikeun konsumén bisnis jeung peluncuran caket tina kendi kadua rokét masif Ukay beurat SpaceX boga loba hal pikeun nawarkeun poé nya. Sanajan kabeh ieu, program Starship na masih keur dimekarkeun, nu (mudahan) baris ngabalukarkeun hiji poé nyieun pesawat ruang angkasa sanggup iinditan sapanjang sistim tatasurya urang na malah sugan nepi mun béntang caket dieu.

aya tapi versi skala leutik di dinya, disebutna Starhopper, teu aya sarta geus ngahontal hiji milestone penting. pesawat ruang angkasa dina ukuran pint a dijieun resmi "test break" kahijina sakeudeung nyokot kaluar ti Pad peluncuran kusabab dasi kuat dicegah tina ngalayang ka langit.

Hiji tés luncat teu kasampak kawas peluncuran roket normal. pesawat ruang angkasa dina teu acan siap pikeun perjalanan spasi, tapi SpaceX boga acan pikeun nguji mesin sarta Sistem vital séjén ningali kumaha aranjeunna ngabales ka stress ti alam nyata. Salaku misalna, anu Starhopper ieu nyambung ka Pad peluncuran na keur sakabéh durasi luncat jeung, sakumaha dicatet dina apdet kasturi, éta "geus ngahontal wates na," nu nunjukkeun yén éta tuh nu manéhna sakuduna dituju do.

SpaceX teu Teu disebutkeun loba ngeunaan operasi test luncat heula ieu tapi kasturi nyatet "kabeh sistem ékologis," nu cara fancy tina nyebutkeun yen euweuh kanikmatan .

A versi pinuh-ukuran tina pesawat ruang angkasa SpaceX moal ningali poé Pikeun ayeuna, wahana test saeutik kieu rarata jalan keur penerbangan test pangpentingna jeung ka ngajalankeun saterusna. Kasturi jeung SpaceX anu tohan nu Starship teh wahana pilihan pikeun misi manned ka Mars jeung saluareun, sarta sanajan aya kénéh jauh kana ngalakukeun saméméh ieu kanyataanana a, kamajuan ieu pasti dilakonan.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR