Ka kanaékan produk doméstik kotor ti nagara Afrika Tengah

Nurutkeun kana Kamekaran Bank Afrika, pedah sub-wewengkon tina tumuwuhna global ékonomi, harga minyak luhur, reformasi macroeconomic tur sumberdaya alam na.

ADB - CD

sub-wewengkon ieu diwangun di Kamerun, Républik Afrika Tengah, Kongo, Gabon, Equatorial Guinea sarta Chad) jeung Républik Démokratik Kongo, hiji wewengkon 5,4 juta km² sarta ampir 138 juta pangeusi kedah ngalaman paningkatan di na PID 2,2 2018 mun 3,6% dina% dina 2019.

kanaékan Ieu bisa nuturkeun, "Lamun pedah ti pertumbuhan global ékonomi, harga minyak luhur, reformasi macroeconomic jeung sumber daya alam na," stresses koran dinten dina édisi na on newsstands ieu April 8 2019,

Tapi koran ceuk "Wewengkon ogé bakal nyanghareupan sababaraha tantangan dina situasi kaamanan; ku ngabalikeun mungkin tina kaayaan ekonomi sarta turunna harga minyak; peryogi pikeun Tumuwuhna ékonomi, ngaronjatkeun iklim bisnis jeung governance, sarta ngembangkeun ibukota manusa. Pikeun sakabéh alesan ieu, anu GDP wewengkon bisa stagnate di 3,5 2020%. "

Numutkeun ADB teh, Afrika Tengah tetep salah sahiji wewengkon sahenteuna terpadu di buana tilu nagara di wewengkon dianggap dina kaayaan rapuh: Républik Afrika Tengah, Républik Démokratik Kongo jeung Chad. Opat nagara séjén anu katarima janten langkung tahan banting, sanaos oge aranjeuna gaduh kantong rapuh ".



Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/actu/economie/1107289-vers-une-augmentation-du-produit-interieur-brut-des-pays-de-l-afrique-centrale