Ernestine Matjabo Potrét hiji pengusaha anu bet dina e-learning


Ernestine Matjabo Potrét hiji pengusaha anu bet dina e-learning

(Investasi dina Kamerun) - Manehna bieu tilu puluh taun na kawas loba pangusaha keur Kamerun, jalur nya derajat muffled. Hal ieu dibédakeun deui ku ambisi sarta ambek-ambekan manehna nyimpen dina proyék Ekoapp dirina, hiji platform learning online, ngaliwatan nu eta hayang ngawenangkeun Kamerun kana ngalatih euweuh urusan dompet maranéhanana atawa lokasi maranéhanana. Investasi di Kamerun indit ka minuhan pengusaha anu geus ventured kana pasar lokal atikan sarta palatihan SMK.

Intro pribadi, professional jeung tangtu akademik

Ernestine lahir on September 22 1989 di Douala, ibukota ékonomi Kamerun urang. Sanggeus baccalaureate sastra, manehna ngagabung Institute tina Studi Téknik High di Lille (HEI) dimana manehna diala gelar profésional dina manajemen jeung produksi industrial. Mangka baris nyieun kelas anyar di Institut Supérieur de Gestion di Paris, dimana manehna earned hiji ambà di purchasing sarta Manajemén Supply. Bari diajar, manéhna digawé ganti pikeun Louis Vuitton Moët Hennessy Grup salaku Asisten purchasing Manager / Produk. Ogé bakal asisten balanja keur merek kayaning: Le Bon Marche, Louis Vuitton, Kenzo.

Saatos kalulusan, Ernestine ieu hired ku toko departemén "Spring" sakumaha Manajer Junior Produk. Dua warsih saterusna, manéhna pasrah kana settle di Kamerun.

Dupi anjeun obrolan ngeunaan anjeun succinctly AS platform Eko?

Eko hartina "Diajar" di Yoruba. Ieu hiji platform learning online nu nyandak Cameroonians mun ngalatih paduli hartosna atanapi lokasi maranéhanana. Urang nawiskeun latihan di Manajemén, Pamekaran Personal, basa lokal (Duala, Ewondo) jeung deungeun (Inggris, Mandarin), kompiuter, web na ngembangkeun mobile ...

Naon alesan Anjog kreasi Eko?

Salaku hiji pengusaha, abdi kapanggih yén kuring kungsi loba shortcomings, kaasup bagéan teknis ngeunaan bisnis mah, kuring kungsi diajar basa coding komputer pikeun ngahontal nyalira ngembangkeun aplikasi abdi sakuliah platform béda. Ku kituna kuring mikir eta bakal jadi istiméwa nawarkeun hiji e-learning platform ngamekarkeun kaahlian anyar bari sésana fléksibel.
Diajar di Pace sorangan mun anjeun teu boga waktu pikeun hadir latihan-rupi eliminates nu konstrain tina ruang jeung waktu na geus pinuh konsisten jeung tren pasar tenaga kerja dinten ieu.

will kuring pikeun ngadegkeun Eko ngaronjat sanggeus patepungan abdi kalawan saurang nonoman datang kaluar tina karir akademik konvensional sarta pilari proyek. dimungkinkeun teu gaduh sakabeh kaahlian pikeun meunangkeun pakasaban di wewengkon eta sasaran. Anjeunna kapaksa neruskeun studi di hiji institut swasta paguron luhur nu ditawarkeun latihan di francs 500.000 dikirimkeun ku sakola Perancis. Nyanghareupan kaayaan ieu, Kuring nanya sorangan patarosan "Naon rata Cameroonian boga hartosna mayar satengah juta pikeun latihan" qualities "? "

Ngembangkeun Eko oge geus nyababkeun hiji gol, nu éta ngamajukeun pamahaman kultural. Simkuring gaduh bakat, peneliti, kaum intelektual di Kamerun. Urang kedah ngagunakeun sumberdaya urang intelektual. keur eta bakal meryogikeun kaum intelektual ieu bisa nempatkeun pangaweruh jeung kaahlian maranéhna dina pembuangan of compatriots maranéhanana.

Difokuskeun bisnis Anjeun to date?

Pikeun tanggal, urang gaduh lima karyawan, tur urang miharep ka recruit leuwih kusabab perlu aya urgent. Pausahaan nyaéta parusahaan liability kawates. Kami ngan dimimitian kagiatan urang na urang kudu henteu acan elehan. peluncuran kami geus dijadwalkeun pikeun Maret 13 2019.

Naon ambisi anjeun sarta anjeun panjang-istilah Outlook?

Tujuan teh nya eta Eko janten kahiji online platform learning 100% Cameroonian. A platform nu bisa nganteurkeun diplomas jeung sertipikat dipikawanoh ku Kamentrian Atikan Tinggi jeung Departemen Pakasaban sarta Diklat SMK. Dina jangka panjang, abdi moal keukeuh nyebutkeun yén kuring bisa ngalatih rébuan Cameroonians berkat aplikasi abdi.

Naon anu tantangan pangbadagna di tangtu Anjeun?

Kasusah greatest éta utamina pikeun manggihan mitra anu percanten proyék ieu. Ngolah digital teu acan operasional di Kamerun. populasi henteu tingali cara digital bisa ningkatkeun poéan dina lingkungan dimana kabutuhan dasar teu acan patepung. Najan kitu, hal anu penting pikeun ngajarkeun warga kami nu careers tina mangsa nu bakal datang ambéh maranéhanana hadé bisa nungkulan globalisasi sarta yén maranéhna bisa tetep kalapa di pasar tenaga kerja.

Pangrojong?

Nasional Komite UNESCO ngarojong prakarsa urang. Kami nyawalakeun sareng Departemen Pakasaban sarta Diklat SMK on isu sertipikat dipikawanoh ku nagara.

Naséhat pikeun maranéhanana anu hoyong ngamimitian IN kewirausahaan ...

naséhat munggaran abdi ka pangusaha kahareup utamana pikeun ngadalikeun sagala aspek bisnis na. Ujung kadua pikeun ngurilingan dirina kalawan jalma hadé ti sorangan. A dewan katilu, abdi nyarankeun aranjeunna teu jadi sieun tampikan sarta kagagalan. Loba lawang baris tutup, loba janji bakal teu katahan. Jalur tina pengusaha eta ngeusi gagal, tapi urang kedah neruskeun yakin. Jokowi nepi teu hiji pilihan. Hiji pengusaha hiji anu manggih solusi na meets peryogi teu hiji who wants to be on sorangan ulah hanjelu tur nyimpen duit.

Naon filsafat anjeun kapamingpinan?

Lolobana jalma mikir yén pamingpin téh ngarupakeun matéri posisi, kakuatan atawa ngilikan. Tapi mun kuring éta leuwih ti éta, éta cara séjén pikeun ngajelaskeun pangaruh nu urang gaduh sareng batur.

Hiji pamimpin leres teu timer proclaims dirina pamimpin, anjeunna teh panon batur. Ieu janten mereun batur, nyieun hiji lingkungan kondusif keur learning jeung salah janten ku sahingga batur sukses.

Naon kagiatan patali anjeun?

Barengan proyek Eko, urang dilaksanakeun sistem manajemen murid (System Management Sakola) anu ngamungkinkeun sakola jeung paguron luhur pikeun ngaidentipikasi sagala informasi murid diasupkeun kana ninggalkeun sakola. Conto: informasi pribadi, sasmita ujian, kursus dicokot, Nepi ... ku kituna kabeh informasi anu bisa diasupan ka rupa awak administrasi nu nyieun nepi universitas.

Simkuring hoyong gawekeun Kamentrian Atikan Tinggi mun ngahijikeun Paguron luhur Propinsi tangtu.

Jean Christian Bernard Nselel

Maca deui IEUH