Kamerun - ekstrim-Nord: Leuwih 400 urut combatants Boko Haram mangrupakeun rusuh ngeunaan reintegration maranéhna

Kusabab dasar Angkatan multinasional Campuran (FMM) dimana maranéhna hirup, maranéhna repented of Boko Haram nekat pikeun palaksanaan program rehabilitasi maranéhanana.

koran nu teu pisan gampang pikeun sababaraha urut combatants 400 grup téroris Boko Haram, anu milih ngarampas pakarang. Nu aya dina dasar nu Gabungan Force multinasional (FMM) - Tentara nyetél ku Kamerun, Nigeria sarta Chad tarung ngalawan terorisme - Mora lokasina di Mayo-Sava, aranjeunna salempang ngeunaan reintegration sosial maranéhanana.

nu sapopoé mutations, Dina newsstands ieu April 10 2019, nelepon kana sawatara di antarana. Kasus moudou Oumarou anu spends poé na diuk dina tangkal kalapa. "Kuring geus milu dina loba looting kalawan Boko Haram: urang dibeuleum imah sarta ditelasan jalma. Tapi sakumaha waktu kaliwat, beuki I sadar yén grup ieu mah méré kuring naon anu anjeunna jangji. Nalika Nagara Kamerun geus stretched leungeun urang, kuring geus katempo pas keur balik deui ka jalan karapihan sarta abandon kaom "Nyebutkeun eta.

Salaku poé, lalaki boga patarosan ngeunaan resocialization Na. "Kuring geus loba barudak. Pikeun ayeuna mah, éta nawarkeun nanaon pikeun urang sangkan duit. Teu dugi ka janji ti pamaréntah. Jeung sagalana mana lalaunan. Simkuring pisan embarrassed. Loba urang bisa bunuh robberies di kota salamet "Cenahna.

Ahmadou samping na nyebutkeun: "The otoritas teu ngabejaan urang lamun urang neuleuman trades atawa malah ngahijikeun kana tentara. Aranjeunna ukur ngobrol ngeunaan kubu maranéhna bakal ngawangun pikeun nampung kami. Naon kapentingan urang nyaeta kumaha baris kami ulah nepi ka balik ka hirup sosial normal ".

Ieu urut combatants, tatan Parobahan, kaasup awewe jeung barudak di handapeun 15 taun. Ti neng dina bulan Désémber of 2018 Mawi Yengo Francis, National Koordinator Panitia pangarampasan pakarang Nasional, Demobilization na Reintegration tina urut Combatants (CNDDR), aranjeunna ningal aya jangji datangna leres.

Lamun éta hasil boga patarosan ngeunaan masa depan maranéhanana, ayana urut pejuang téroris di Mora teu nengtremkeun ati populasi. Mémang, sababaraha urut pemberontak langsung balik ka kulawarga masing-masing. Kasus extortion sarta maling nelepon ditugaskeun ka aranjeunna.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/10/cameroun-extreme-nord-plus-de-400-ex-combattants-de-boko-haram-sinquietent-au-sujet-de-leur-reinsertion/