Kamerun: judged on banding, Maurice Kamto tetep panjara - JeuneAfrique.com

17 militants ont été arrêtés devant le palais de justice de Yaoundé, à l’intérieur duquel a été rendu, ce 9 avril, le verdict du recours en appel déposé par le leader du MRC et ses alliés politiques, rejetant la demande de libération provisoire de Maurice Kamto et de ses alliés politiques.

Pangadilan banding ngeunaan Central Region upheld kaputusan rendered ku pangadilan sidang on March 7, nu ditampik - teu heran - paménta release samentara Kamto Mauritius sarta sekutu pulitik na. Kaputusan ieu dikaluarkeun 9 April ieu dina henteuna teh dituduh, anu nampik pikeun ilubiung dina naon maranéhna ningali salaku "a travesty kaadilan". kituna Maurice Kamto pikaresep tetep dina sél na di panjara utama dina Kondengui.

hasil pamariksaan dilaksanakeun acan di publik, saperti diperlukeun Kamto Maurice na nya ko-defendants. Tapi ahli hukum pertahanan jeung pajabat di Gerakan pikeun revival of Kamerun denounced a "konspirasi" tina otoritas Yaoundé aranjeunna nuduh of sanggeus dieusi kamar groupies pro-pamaréntah.

Aktivis MRC eusi jarak jauh pangadilan

"Sadaya di aktivis kami anu dicegah tina ngasupkeun rohang pangadilan ieu dipak acan. Aranjeunna kaeusi militer di individu sipil sarta sejen, ngan tetep urang nyandak bagian tina eta, "Christopher diprotes Ndong, Sekjen tina RCN, ngagabung ku Jeune Afrique.

"Dibikeun inaccessibility tina dédéngéan ka publik, Maurice Kamto, nya ko-defendants na urang ahli hukum geus nampik balik kami ka Pangadilan keur gagal pasangan kalayan narajang ka - sabalikna ruteu katuhu - yén committing magistrates di muatan tina hal éta, "ceuk samping na Hyppolite kuring Meli, salah sahiji ahli hukum pertahanan.

Dina adegan, hiji alat kaamanan penting anu geus deployed sabudeureun gedong pangadilan teh, dijaga ku sababaraha pulisi pakarang. Puluhan gerilyawan kiwari RCM anjog mimiti on adegan, nya eusi ka sababaraha méter tina dipager sahiji gedong, dimana ieu teu mungkin keur aranjeunna ningali ogé defendants bolos.

Lengkah saterusna: nu Yaoundé Militér tribunal

Nuju jam 11 (waktu lokal), lagu rojongan Mauritius Kamto anu ditembangkeun ku aktivis tina MRC, sakitu legana dikumpulkeun di hareup Museum Nasional. Maranéhanana mimitian a Maret yén ieu gancang dispersed ku loba pulisi, nu ditahan 17 sahiji jalma, numutkeun inohong dibikeun Jeune Afrique ku ahli hukum katilu.

"Maranéhanana ditéwak ayeuna keur nyangkut. Komisaris Handy (jumlah Komisaris 1 sentral, Ed) ngawartoskeun urang yen anjeunna munggaran kapaksa tingal hirarki saméméh hearings ngawitan upami diperlukeun. Manehna nanya kami ka dewan, "ceuk sumberna.

Kalawan tampikan ieu di handap bisi nu muterkeun Maurice Kamto pangadilan militér di Yaoundé tur kalawan Déwan Hak Asasi Manusa di PBB di Jenéwa, dimana keluhan a geus Filed ku sungut Dupond-Moretti.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique