kanker paru: minum teuing tea atawa kopi naek resiko


a ulikan panganyarna anu dilakukeun ku siswa Amérika ti Vanderbilt University (Tennesse) jeung dibere di konvénsi taunan tina Asosiasi Amérika pikeun Kangker Panalungtikan, nunjukeun yen minum leuwih ti dua cangkir kopi atawa tea unggal dinten naek résiko kangker bayah.

Bako, faktor ngakeuheulkeun

Aranjeunna disusun tur reviewed data tina studi 17 1,2 juta jalma ti Amerika Serikat jeung Asia. Leuwih hiji jaman rata 8,6 taun 20 500 langkung urang dikembangkeun kanker paru, satengah sahijina nya éta non-perokok. Statistik, nurutkeun siswa, perokok anu inuman dua cangkir (atawa leuwih) tina kopi per poé kudu mayar 41% leuwih gampang boga kanker paru, dibandingkeun jalma anu teu meakeun. Naek résiko acan 15% lamun kopi nu geus decaffeinated. Perokok anu inuman dua cangkir (atawa leuwih) tea per poé nambahan aranjeunna, résiko maranéhanana 37%.

Peneliti yakin yén teu kafein nu geus ngabalukarkeun ngembangkeun kanker paru, tapi tahap tina prosés roasting. Jingjing Zhu, kalungguhan panulis ulikan kasebut, nyebutkeun yén ieu ukur hiji ulikan observational. Panalungtikan salajengna ieu diperlukeun pikeun nyieun link ngeunaan ngabalukarkeun jeung pangaruh. Dr nagen Fisher, oncologist Levine Kangker Institute di Propinsi Sulawesi Tenggara, anu ieu mah bagian tina pangajaran, nyebutkeun papanggihan ieu "metot" jeung "ngayakinkeun" tapi percaya yén urang teu kudu tarik conclusions on nu jadi dadasar.

The French jeung kopi

nurutkeun ka naliti Ifop / C10 kaluar Oktober 2018, 83% tina jalma Perancis meakeun kopi (88 79% tina lalaki sarta% awéwé). Aranjeunna 62% keur ngelek keur sarapan, 76% tina gaw maranéhanana sarta 40% dina restoran. Kalolobaan 50 taun anu paling gemar sakumaha aranjeunna 92% nginum.

Subjék ieu kapentingan anjeun? Kita Hayu bahas dina forum urang!























Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.pourquoidocteur.fr/Articles/Question-d-actu/28821-Cancer-poumon-boire-the-de-cafe-augmenterait-risque