Sentral krisis Afrika: internal tur éksternal dipindahkeun deui fussing

Proyek Upacara launching, "Kuring yeke oko" ku gubernur wewengkon wétan kieu April 9 2019 di Bertoua (c) Hak wengkuan

Dina poé datang, pangungsi Aprika Tengah kapangaruhan ku krisis sociopolitical eponymous bakal nguntungkeun sakali deui, rojongan signifikan pikeun ngaronjat aksés maranéhanana jasa sosial dasar na strengthening karapihan jeung kohési sosial.

Proyek ngagagas ku Palang Merah Perancis bakal dieksekusi dina jurusan Kadey di Kamerun jeung Municipality of Mambéré Kadeï mobil.

Tanggal Méi 9 2019 nandaan awal efektip proyek dijudulan "Kuring yeke oko" anu hartina, urang keur babarengan. Nurutkeun kana guaran anu dibikeun ku koordinator proyek di Bertoua: "Ieu ngeunaan contributing ka ngembangkeun saimbang, simultaneous jeung sustainable sahiji wewengkon kapangaruhan ku kapindahan populasi tina krisis Afrika Tengah, mobil (Mambéré-Kadeï) jeung Kamerun (Kadey) ".

Nyewa Clemence ogé dituduhkeun yén Palang Merah Perancis sarta mitra na rencana pikeun nguatkeun: "The governance sosial; nu konsolidasi dasi sosial; nu revival sahiji ékonomi padesaan; monitoring sarta evaluasi sarta dimodalan tina ngembangkeun mangrupa sistem kempelan informasi ".

Dina prosedur, anu konsorsium tina Palang Merah Perancis jeung Palang Merah Kamerun bakal nyetél hiji basa operasional di Batouri, kapala departemén Kadey, dibagikeun antara ACF, Ciracas, Jakarta Timur, NRC. Tim koordinasi proyék ogé bakal dipasang di dinya.

Saterusna, anggota konsorsium geus boga meja di dua gede, dimana koordinator bakal ngarambat remen pikeun mempermudah dina involvement of administrations lokal. Dina mobil, tim operasional NRC, PMI Perancis sarta bakal dumasar dina Berbérati IRAM, dina Municipality of Mambéré-Kadeï.

"The involvement tina otoritas sentral jeung wawakil diwengku maranéhanana, sapanjang proyék, bakal mastikeun kelestarian kagiatan deployed na frameworks rundingan ngadegkeun," ceuk Clemence Sewa. Buktina, gubernur wewengkon masihan anointing resmi na chairing upacara bubuka solemn proyek, abdi yeke oko.

Gregory geus nyita kasempetan pikeun henteu ngan diondang karyawan na jadi pribadi aub dina palaksanaan proyék nu tapi ogé pikeun congratulate nu Kamerun Palang Merah, PMI Perancis sarta sakabeh mitra aub.

proyek eta dibiayaan ku Badan Kamekaran Perancis (AFD) di handapeun Minka-Inititative Ga songo Dana nepi ka 12 milyar.

Krisis Aprika Tengah

Républik Aprika Tengah geus ngalaman crises kumat nu ngarembet perkembangannya. Anu sahiji 2013-2014 ancur strukturna sosial jeung ékonomi nagara, lae nempatkeun panungtungan dina ranking dunya indéks ngembangkeun manusa tina sataun 2016.

kapindahan dina kapaksa geus dituluykeun sanggeus 2016. Aranjeunna perhatian kiwari leuwih saparapat tina Africans Jawa Tengah, di jero nagara (621 000) atanapi di nagara tatangga (573 000). Ieu satengah nyawa di Kamerun jeung studi balik nunjukkeun yén Lolobana aranjeunna henteu daék sukarela balik di mobil alatan trauma psychosocial, kerawanan pengkuh tur kurangna prospek sosial ékonomi.

Wewengkon Wétan nyaéta imah sorangan leuwih pangungsi 155 000 Afrika Tengah, ngalambangkeun 15% populasi locale.Dans sababaraha kotamadya, angka maranéhanana tebih ngaleuwihan nu di Cameroonians. Nyieun ilustrasi, dina locality of Kentzou Kadey jiwa 37 596 16 147 anu Tengah pangungsi Afrika akun.

stand anyar ieu geus ngaronjat tekanan dina infrastruktur dasar kayaning sakola, puskesmas, titik cai ... sareng paningkatan dina kerawanan, kebangkitan bentrok antara patani urang sabab tina scarcity taneuh tanpa poho kurangna perumahan jeung kadaharan.

kerentanan Ieu ngabalukarkeun strategi of pangaluyuan négatip jeung nyiksa, utamana katresna jeung awéwé nikah mimiti, kuli anak, eksploitasi diantara séjénna. Ogé, interventions bantuan pemberdayaan anu prioritas a, kaasup persiapan naon mulih.

Tapi bantuan sarta bantuan kamanusaan ti UNHCR geus turun nyata dina ni'mat zona konflik muka. Ieu ngandung harti yén datangna I yeke proyék oko nu Palang Merah Perancis jeung Palang Merah Kamerun mangrupakeun Hhh lega pikeun beneficiaries.

tara Gustave Epok | Actucameroun.com

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/09/crise-centrafricaine-les-deplaces-internes-et-externes-de-nouveau-au-petit-soin/