Douala: pamaréntah nawarkeun floating feed pikeun patani lauk

Aquaculture sigana gaduh angin dina naékna di departemén ti Basisir jeung mantuan salaku bagian ti hiji proyék pikeun ngamajukeun sektor ieu salaku pamaén Industri nampi kado ieu.

The pangusaha aquaculture tina opat departemén anu ngambang produk kadaharan lauk di Kamerun. Sababaraha poé saméméh maranéhna sempet ogé narima sumbangan ngagoreng. Ieu kasempetan pikeun Bapak Obama Joseph Arsene koordinator proyék AEPP (proyék ngamajukeun kewirausahaan aquaculture) dina renik basisir jalur jeung rupa ngarojong éta struktur anjeunna anjog di arah anggota dina sektor aquaculture.

Loba jalma éta hadir ngarasakeun pangan kasebut sarta wished pikeun nganyatakeun syukur maranéhanana pikeun prakarsa ieu. Nagara éta bakal ngijinkeun aranjeunna keur naekeun produksi maranéhna lauk tawar pikeun karaharjaan rahayat bakal lauk dina jumlah anu cukup dina harga affordable on méja maranéhanana.

Pikeun maranéhanana anu doubted nu provenance produk ieu salila upacara otoritas geus reassured kana operator on kualitas ieu dahareun dihasilkeun lokal. Dikawasa ku kaahlian Kamerun kana kapentingan produser. expenses operasi ngeunaan biaya patani dahareun bakal ngurangan 70%. The AEPP nyiptakeun 2017 dina fase utamina nu ngarojong, mamatahan jeung mantuan patani lauk. Hasilna geus kahontal pisan encouraging.

tara salma Amadore | Actucameroun.com

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/10/douala-le-gouvernement-offre-des-aliments-flottants-aux-pisciculteurs/