Dina Aljazair, Pemilu Présidén dibereskeun pikeun 4 Juli

Sapuluh poé sanggeus pengunduran diri Présidén Abdelaziz Bouteflika, sanggeus bulan leuwih ti ka ngeprak Algerians, kapala kaayaan akting Abdelkader Bensalah, Rebo Nyetél tanggal pemilihan salajengna.

Diterbitkeun dinten di 20h31

waktu Maca 1 mnt.

Manifestation à Alger, le 10 avril. RYAD KRAMDI / AFP

Sanggeus mobilisasi badag di jalan saprak telat Pébruari nu mantuan ngahurungkeun kaca BouteflikaThe Algerians buka jajal on July 4 mun milih Presiden anyar maranéhanana.

tanggal éta diatur ku Abdelkader Bensalah, anu diangkat Salasa salaku kapala lakonan kaayaan tur dibabawa dina dinten anu sami "The Signing tina SK presiden ka sidang electorate pikeun Pemilu Présidén dibereskeun pikeun Juli 4 2019", Ceuk nu kapersidenan dina hiji pernyataan. Tapi pasini Bapak Bensalah ieu beurat dikritik ku démonstran Aljazair nuluykeun mobilisasi maranéhanana.

Rebo isuk, rébuan demonstran, guru, murid, dokter, dijaga ku ayana pulisi badag, geus deui dikumpulkeun deukeut Grande Poste di Algiers haté tina tantangan anu oyag nagara salila tujuh minggu. A panggero pikeun neunggeul nasional geus dibuka. Kabéh nampik Bapak Bensalah, anu geus mangrupa supporter tina istilah kalima Présidén Abdelaziz Bouteflika anu mangrupa titisan ti rezim demonstran.

"Slogan unrealistic"

The Kepala Staf Angkatan Darat, Jendral Ahmed Gaid Salah, warned Rebo ngalawan démonstran "Vacuum konstitusional" Aljazair, ditilik "Alesan" gagasan naon "Atur periode transisi" luar institusi. Aya acara di "Slogan unrealistic ka (...) ngancurkeun lembaga nagara "Boga anjeunna deplored.

Baca ogé Dina Aljazair, poé transisi 90 militér valid tur warns démonstran

Salasa di Algiers pikeun kahiji kalina saprak awal gerakan karapihan, polisi diusahakeun bubarkeun rebuan démonstran murid kalayan gas na cai cimata cannons.

Jadi mobilisasi terus sanajan pengunduran diri on 1er April Aljazair Présidén Abdelaziz Bouteflika, saha éta dina kakuatan ti 1999. Pengumuman tina candidacy na pikeun istilah kalima - pikeun pamilu présidén nu tadina dijadwalkeun dina April 18 - lajeng ngabalukarkeun protes masif na unprecedented di nagara éta.

Pilihan kami tina artikel neuleuman sengketa di Aljazair

The pengunduran diri Présidén Abdelaziz Bouteflika, 2 April, a capitulation humiliating ka Populasi dina berontak saprak telat Pébruari. Gerakan protés pangbadagna dina dua dekade kaliwat Aljazair geus dipaksa puluhan rébu nepi ka jalan pikeun nganyatakeun oposisi maranéhna pikeun istilah kalima Abdelaziz Bouteflika.

Manggihan handap eusi rujukan panganyarna dipasang ku Le Monde ngartos krisis nyanghareup nagara:

Nuturkeun sakabéh warta ti Aljazair dina bagian husus kami kitu ogé édisi WhatsApp sahiji "Afrika Dunya".

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/afrique/article/2019/04/10/en-algerie-l-election-presidentielle-fixee-au-4-juillet_5448541_3212.html