Global saksi accuses Organisasi Trump geus benefited ti misappropriation dana publik dioperasikeun ku Claudia Sassou-Nguesso

(Ecofin Agénsi) - The Organisasi Trump bakal manehna narima nyalahgunakeun jutaan dollar dijieun ku kulawarga Sassou-Nguesso? Percaya ka LSM Global saksi, jawaban pikeun patarosan anu bakal jadi enya.

Dina survey diterbitkeun Rebo, dijudulan "The condo méwah Trump: kaayaan zat Congolese", organisasi ngaklaim gaduh bukti yén parusahaan AS geus menyimpulkan hiji hal mimilukeun revenues pamaréntah Congolese diverted.

Numutkeun dokumén baca ku Agénsi EcofinClaudia Sassou-Nguesso (poto), putri ti Presiden ayeuna Kongo disangka dipaké jutaan dollar dana publik meuli apartemen mewah di New York di Amérika Serikat. Wanoh, bisi bakal geus disawalakeun jeung Organisasi Trump milik kulawarga ti Presiden AS ayeuna, anu dipiboga susun sual bisi éta.

« Tilu pausahaan nu Organisasi Trump milik Présidén AS Donald Trump, geus maénkeun peran konci dina urus: kahiji, sakumaha nu boga wangunan lokasina di Trump International 1, Central Park Kulon; Bréh, salaku calo real estate di muatan tina jual; jeung katilu salaku perwira jawab mariksa backgrounds tina meuli., "Ceuk Laporan.

lembaga sarta personalities lianna geus ogé geus dicutat dina kasus nu bener. Ieu diantara hal séjén nu teguh hukum K & L Gates atanapi José Veiga, pangusaha Portugis, nutup kana fatwa kulawarga na Congolese anu kungsi ditahan di 2016 pikeun korupsi, panipuan na laundering duit.

muatan anyar ieu asalna malah delve saeutik deeper kana kaributan, geus maligned rezim pikeun implikasi taun loba skandal korupsi. Ieu, dina ékonomi tangguh sarta kaayaan sosial precarious.

Kalawan hiji hutang publik diperkirakeun leuwih 100% ti PDB, nagara nu rengking dina 137th dunya dina watesan indéks ngembangkeun manusa (IPM) di 2018. Dina 2010, pangadilan Perancis kungsi geus dibuka Peta légal ngalawan kulawarga Sassou-Nguesso pikeun pola laundering duit jeung gains gering-gotten.

« Organisasi Trump geus nyanghareup patarosan serius ngeunaan kualitas prosedur verifikasi sajarah ti nu meuli ti susun ieu. Dina hal ieu, kudu ngajelaskeun naha urus ieu dilumangsungkeun sanajan resiko tina korupsi jeung semu laundering duit pakait sareng diobral sapertos". Geus ngomong ka éfék ieu Mariana Abreu, campaigner di Global saksi.

Anjeunna ditambahkeun: " ieu kaayaan highlights kedah urgent pikeun ngapdet amalan dipaké ku pausahaan opaque nransper dana ti hiji nagara ka sejen kalawan betah disconcerting sanajan loba tanda korupsi anu sakuduna ngakibatkeun patarosan beton ngeunaan legitimasi na sumber dana ".

Moutiou Adjibi Nourou

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.agenceecofin.com/gouvernance-economique/1004-65314-congo-global-witness-accuse-la-trump-organization-davoir-beneficie-dun-detournement-de-fonds-publics-opere-par-claudia-sassou-nguesso