bantuan umum pikeun Afrika ditolak di 4 2018%

kontribusi bilateral Perancis ka buana oge di turunna, nurutkeun inohong OECD.

Par Laurence Caramel Diterbitkeun dinten di 15h37

waktu Maca 2 mnt.

A tani digawé dina widang na deukeut Désa Botor, Somaliland, April 2016. Siegfried Modola / Reuters

Bantuan resmi bilateral Afrika ditolak di 4 2018%, nurutkeun inohong dileupaskeun Rebo 10 April ku Organisasi pikeun Ékonomi Co-operasi sarta Pangwangunan (OECD). Manehna ngahontal 29,7 miliar (ngeunaan 26,4 milyar), nurutkeun pangakuan anu dijieun ku Panitia bantuan ngembangkeun tina OECD (DAC), anu taunan ngaevaluasi usaha solidaritas ku nagara industrialized . "Kurang bantuan mana ka nagara berkembang sahenteuna jeung nagara Afrika, dimana eta paling diperlukeun. Ieu pikahariwangeun, " ceuk Susanna Moorehead, presiden CAD, di konferensi pers di markas organisasi di Paris.

Baca ogé Di Afrika, anu madu salaku faktor ngembangkeun

Bantuan ngembangkeun resmi (Oda) total, ka nagara jeung agénsi internasional, ngahontal 149,3 milyar, ka handap% ti 2,7 2017. Ieu dipedar ku jumlahna handap spent dina panarimaan pangungsi di nagara donor. Ieu anu memang dipikawanoh di Oda maranéhanana. Diperkirakeun 10,6 milyar, aranjeunna murag ampir 30% taun ka tukang. bantuan kamanusaan, nu Afrika nyaéta région tujuan utama oge handap (- 8%).

metodologi anyar

Mun Perancis mangrupakeun diantara nagara anu total Oda geus ngaronjat 2018 (+ 4,4% kana 12,5 milyar), sahingga ka tetep nagara donor kalima, teu kudu Afrika sub-Sahara. Nurutkeun kana OECD, "Kontribusi bilateral Anak dirékam panurunan slight of 1%".

Angka ieu némbongkeun yén janji dijieun ku pamaréntah Perancis pikeun greatly ngaronjatkeun waragad na pikeun buana anu henteu acan kanyataanana a. Pikeun ayeuna mah, sabab recalled Rémy Rioux, diréktur Badan Development Perancis (AFD, pasangan Afrika dunya tina 2015 mun 2018), commenting dina hasil taunan sahiji lembaga keuangan Rebo isuk, prioritas pamaréntah ieu reflected dina otoritas komitmen of 1 milyar dina waragad tambahan pikeun Afrika keur 2019. Teu dugi April 2020 ningali lamun duit anu geus disbursed sarta bisa dipikawanoh dina laporan OECD.

Baca ogé Paris geus komitmen pikeun ngalakukeun leuwih pikeun bantuan ngembangkeun

Diantara donor utama, Amérika Serikat, Britania Raya, Spanyol sarta Italia ogé geus ngurangan belanja bantuan maranéhanana dina buana.

Ieu inohong OECD awal teu ngameunangkeun uninga naon nagara panarima nanggung brunt of ditarikna ieu. lembaga oge geus dimimitian pikeun nerapkeun reformasi tina akuntansi bantuan mutuskeun dina 2014 ku anggota DAC. metodologi anyar ieu ni'mat bantuan dina hibah sarta underestimates, Sabalikna, anu murag tebih ti siap. "Ieu cara langkung akurat jeung transparan pikeun ngukur usaha donor. Hal ieu ogé dirancang ajak donor nyadiakeun gajian deui concessional [Laju dipikaresep Low] jeung paling duit nagara anu paling kudu eta " Said Mme Moorehead.

Laurence caramel

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/afrique/article/2019/04/10/l-aide-publique-a-l-afrique-a-baisse-de-4-en-2018_5448406_3212.html?xtmc=afrique&xtcr=1