Ujung GEEK - Facebook: kumaha ogé nyetél thread anjeun ningali naon sih kapentingan

Tutorial - Anjeun teu ngartos naha anjeun nempo némbongan video anjing munggaran dina fasilitas news feed Facebook Anjeun teu tulisan sahabat anjeun? Algoritma geus meureun teu katempo maneh sakumaha anjeun resep, tapi gumantung kana naon eusina. Pikeun thread nu resep deui, nyaho nu boga leungeun dina loba parameter.

Facebook diumumkeun mimiti April alat anyar pikeun hadé ngartos algoritma nu ngokolakeunana teh tampilan publikasi dina warta ngeunaan pamaké na leuwih: "Naha kuring ningali ieu publikasi?". Teu pira acak, tapi hiji tinimbangan ngeunaan sababaraha sinyal nu pamakéan urang tina jaringan sosial jeung mulih nu sakuduna dituju nyaring éta saran nurutkeun rasa atawa kabiasaan urang.

Taya, Facebook henteu sukarela némbongan publikasi 25 babaturan anjeun, sakumaha gosip ditinggalkeun yakin. "Mun anjeun teu ningali nu 25, éta sabab leuwih nu Anjeun berinteraksi sareng nu paling" nyebutkeun John Hegeman, sirah ti tim di muatan tina Facebook News Feed. "Urang ulah mutuskeun publikasi nu muncul, atawa urang ngadangukeun ngaliwatan mic telepon pikeun nempo tulisan nu tangtu atawa advertisements tangtu leuwih ti batur."

Lamun sorts algoritma diantara loba balad publikasi pikeun nembongkeun paling relevan pikeun thread, anjeun ogé, salaku unggal pamaké kamampuan ngaoptimalkeun fasilitas news feed anjeun meh hadé meets kaperluan Anjeun. Sinyal Puluhan rébu dianggap:

- posisi mana (babaturan, grup, kaca, jsb), kalawan atawa tanpa nyebut

- tipe Naon tina ieu publikasi Anjeun ni'mat (ditulis ku gambar, video, Tumbu ...)

- Popularitas umum tina ieu publikasi (pisan commented, dibagikeun, réaksi) jadi ogé jeung babaturan

- Waktu tina ieu publikasi lamun eta cocog kabiasaan bacaan Anjeun

- sinyal négatif anu ogé ditalungtik (jalma bisu, integritas dipilampah, clicks link bubu, iklan ...).

Leuwih ti kantos, Anjeun gaduh kontrol ngaliwatan pangalaman Facebook Anjeun. Sanggeus informasi perdana-waktos on feed warta, Facebook geus balik ka gagasan awal -na pikeun bersih nu publikasi babaturan anjeun sarta baraya. A yakin pikeun ngeset anjeun keukeuh ningkatkeun pangalaman.

Anjeun geus bisa milih Urutan tampilan :

- Buka kaca imah

- Top ditinggalkeun dina "News Feed" teras klik ...

- Anjeun tiasa milih ti urutan ti acara (nu publikasi pang populerna atawa panganyarna) atawa preferensi robah.

Edit preferensi fasilitas news feed dina versi desktop:

- Klik dina panah katuhu luhur

- Buka "preferensi fasilitas news feed"

- Anjeun teras bisa milih kontak nu Anjeun hoyong ningali pesen prioritas pikeun unsubscribe ti urang tangtu atawa grup-henteu ngahapus contacts- anjeun pikeun moal ningali publikasi maranéhanana (tanpa aranjeunna nyaho eta), atawa ogé datang deui rekening jeung grup nu kungsi disumputkeun.

- Anjeun oge bisa manggihan kaca nu bisa Anjeun pikaresep.

- "Témbongkeun pilihan langkung" nembongkeun maneh aktip nu saméméhna geus disumputkeun lamun kantos hoyong tambahkeun aranjeunna.

aplikasi nu:

- Klik dina tilu indents di handap katuhu (ios) atanapi katuhu luhur (Android)

- Buka "Setélan jeung Kaayaan Pamakéan" lajeng "Setélan"

- Gulung ka handap pikeun "Setélan News Feed" teras klik "Tanya". Anjeun bakal tiasa ngaropea thread Anjeun.

berkat Naha kuring ningali ieu publikasi? "Anjeun oge bisa saluyukeun thread anjeun dina pamahaman naha algoritma nembongkeun maneh loba poto atawa tumbu.

> Facebook: bisa (tungtungna) nyaho naha anjeun nempo hiji publikasi teu sejen

Ieu moal sabab geus asup kana "kulawarga" sawah jeung ngaran kontak eta publikasi maranéhna bakal prioritized. Mun anjeun teu berinteraksi sareng aranjeunna atanapi lamun aranjeunna nyebarkeun ngan jarang, maranéhna bakal relegated tebih ku algoritma nu. Ka anjeun nempatkeun di "display mimiti" janten yakin teu sono nanaon.

Facebook nyaéta bisa ngarti rahayat kalayan saha anjeun tukeur langkung lengkep ihwal IM Rasul, malah lamun interaksi pisan saeutik kalayan publikasi maranéhanana. Ieu salah sahiji sinyal nempatkeun babarengan pikeun némbongkeun éta leuwih dina garis.

Lamun ogé boga Facebook pamakéan rutin, algoritma nu dipikaharti. Anjeun muka Facebook isuk-isuk maca artikel? Aranjeunna bakal leuwih hadir dina isuk nirkabel Anjeun. Nyaho yen lamun ngagunakeun komputer beda smartphone, anjeun tiasa gaduh dua putra topical béda.

"Urang kudu di newsfeed unggal aya relevan iraha wae jeung nu brings nilai ka jalma anu ngagunakeun éta," sums up John Hegeman. "Ieu naha hal anu penting pikeun hayu kontrol jeung terus nyaring algoritma urang."

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lci.fr/high-tech/video-l-astuce-geek-facebook-comment-bien-configurer-votre-fil-actualite-pour-voir-ce-qui-vous-interesse-vraiment-reseau-social-mark-zuckerberg-2117830.html