Poto luar biasa tina profesor panalungtikan ilmiah ngeunaan BiiGC

Zhiguo Anjeunna, panalungtik dina kuliAcak BiiGC (UJM) meunang di Paris dina tanggal 26 2019, kompetisi tina pangalusna gambar ilmiah pikeun poto-Na dina saraf corneal. Forum Labo, organizer kompetisi ieu téh acara Perancis dedicated panalungtikan sarta inovasi téhnologi laboratorium.

photograph nu unggul dijudulan "saraf Corneal" nunjukkeun cornea manusa jeung saraf (dina bodas), sél dewasa (beureum) jeung batang sél (héjo). Teknik anu Immunofluorescence on jaringan dipasang datar dikembangkeun ku Dr. Zhiguo AND. gambar ieu rekonstruksi tina 70 000 poto mikroskopis xyz.


saraf corneal

Upacara pangajén lumangsung dina Maret 26 2019. Zhiguo Anjeunna salah sahiji winners ti 3 12 dipilih. The foto unggul nu exhibited di Paris Expo.


Hadiah méré Forum lab

Zhiguo Anjeunna oge meunang 2e hadiah ti Perancis Kangker Society (SFC) dina 2019 pikeun poto na "atmosfir planet."

Hiji bisa mikir yén ieu téh leuweung Amazon atawa panempoan Bumi tina spasi na acan aya dua corneas manusa patologis milimeter 8 diaméterna. The struktur protéin béda anu ditandaan ku cara warna fluoresensi husus guna diajar sambungan maranéhanana jeung formasi sarta ngembangkeun kasakit. Di kénca, saraf nu warna bodas, mémbran basement di Épitél corneal geus nyerang abnormally ku tipeu matrix extracellular (héjo). Di katuhu, saraf ngiles lengkep jeung saraf protéin husus keur disebarkeun di Épitél corneal. Inti unggal sél ieu dilabélan bulao.

Tehnik immunofluorescence (IF)

Panalungtik husus dina terapi sél, Arsitektur Kapal sarta Imaging biologis, Zhiguo AND dimekarkeun téhnik "immunofluorescence (IF) dipasang dina cornea datar." Téhnik ieu jadi ngagampangkeun pikeun visualize lokasi hade protéin atawa struktur husus dina hiji jaringan atawa sél bari tetep tempoan umum tina lawon. Eta sangkan a narabas dina widang ilmiah, tapi ogé nawarkeun tempoan megah of cornea nu.

Anjeunna geus meunang sababaraha kompetisi nasional jeung internasional gambar ilmiah, kaasup 2017 keur na gambar "Persiapan mitosis sél". Tujuanana nya eta ngagunakeun téhnik canggih pikeun nembongkeun kaéndahan gambar tina elmu ngaliwatan hartosna artistik.

Le laboratorium BiGGCPanalungtikan Advanced on cangkok corneal
Laboratorium karya BiiGC mun UJM, dipingpin ku Professor Philip Gain sarta Professor Gilles Thuret diwenangkeun taneuh megatkeun inovasi kaasup tandur corneal ngaliwatan bioreactor a di 2018 tur kreasi pakasaban di hiji qualificiation tingkat kacida luhurna. kamajuan ilmiah laboratorium ngagambarkeun kaunggulan internasional panalungtikan dimekarkeun di Universitas.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.univ-st-etienne.fr/fr/tous-les-faits-marquants/annee-2018-2019/zoom-sur/les-incroyables-photos-scientifiques-d-un-enseignant-chercheur-du-biigc.html