Hasilna mimiti pamilihan Israél nyarankeun aya juara - New York Times

Yerusalem - Benjamin Netanyahu, konservatif Perdana Mentri Israél pikeun dasawarsa, sarta rival na utama, Benny Gantz, urut pamimpin militér centrist, mecenghul dina pamilihan parlemén Salasa panungtungan, nurutkeun katerangan awal dikumpulkeun tur pamilih jajal saha anu ninggalkeun. pamilu.

Paduli perdana mentri nu bakal datang, pamilu mucunghul jadi nyingsieunan serius keur Netanyahu, 69 taun, anu pamuter dominan dunya nu geus diwangun mangrupa kuat, assured kaamanan nagara urang sarta geus dikirimkeun runtuyan victories diplomatik lila ditéang mindeng berkat Présidén Trump.

Nya kitu, paduli juara, kinerja beredar di Mr. Gantz éta hiji karya anu luar biasa pikeun pihak anyar jeung pihak anyar. Bapak Gantz, hiji prajurit karir anu pensiunan salaku Kepala Staf di 2015, pulitik diasupkeun pikeun kahiji kalina taun ka tukang ngagabung pasukan dua urut pamingpin militér séjén guna ngaleuleuskeun nu Cindekna tina Netanyahu yen anjeunna bisa tetep Israel aman.

Leuwih ti hiji juta Israél sigana geus milih pikeun pihak biru bodas tina Mr. Gantz, nempatkeun eta dina posisi alternatif utama ka katuhu Israél, hiji tempat baheulana dikawasaan ku Partéy Buruh.

Hasilna nya gampang nyandak hadé bisa ngabentuk cacah tina undian ngembang isuk-isuk. Tapi loba Israél indit ka ranjang Salasa ditunda dina zone surup sanggeus voting dina.

Lamun sora masih ketang, sual anu bakal ngakibatkeun Israel mungkin teu dipikawanoh dugi ka undian tina prajurit, tahanan sarta penderita rumah sakit téh diitung. minggu ieu.

The jajal di kaluar tina tilu kanal tipi utama éta sahingga dissimilar ka nu kadua sisi tiasa meunang.

Dina mangsa konfrontasi rupa pikeun beungeut, Likud Netanyahu kungsi mingpin slight dina Blue jeung Mr. Gantz. Partéi bodas, nurutkeun dua jaringan Israél. Tapi cacah blok badag ngarojong unggal pihak, anu bloc Likud éta payun. Acan ampir dua isuk-isuk, ngeunaan hiji saparapat tina undian geus diitung.

"Ieu meunangna wengi hébat," ceuk Netanyahu sanggeus ngalakonan, mun 2 am, dina hajatan nagara sohor dina kaayaan banner tina "Bibi, Raja Israil. "

"Kuring percaya Gusti masihan jeung sajarah Israel kasempetan sejen urang, kasempetan emas pikeun transformasi nagara urang kana hiji bangsa kuat diantara bangsa neneng di dunya," cenahna . [19659002] Cenah anjeunna dimaksudkeun pikeun ngabentuk koalisi anyar jeung pihak-jangjang katuhu anu anjeunna didadarkeun salaku "mitra alam" tapi anjeunna dimaksudkan janten "lengser sadaya warga Israil."

Saméméhna, Mr. Gantz Anjeunna diasupkeun loba peuting pamilihan di Tel Aviv, guludug acclaimed, nyebutkeun: "A lampu hébat shines on Israel urang."

"Urang anu winners!" Ceuk anjeunna ngawartoskeun Netanyahu thanked pikeun taun-Na jasa. Anjeunna jangji baris jadi "Perdana Mentri sarerea teu ngan jalma anu milih pikeun kami," na pamadegan, nalika jajal kaluar mimiti anu ngarah sirah, salaku pihak panggedena kedah hiji anu nampi amanat pikeun ngabentuk pamaréntah salajengna.

kaputusan ieu bakal lulugu Reuven Rivlin, anu dina poé datang, kedah milih pamingpin pihak anu, dina pamadegan-Na, boga kasempetan pangalusna pikeun mawa babarengan a mayoritas parlemén.

Netanyahu pindah steadily ka katuhu, kénca geus dipindahkeun ka pusat, sanggeus taun kekerasan dina 2000 taun mimiti jeung henteuna prosés karapihan giat saprak.

Geus benefited ti rojongan kuat Présidén Trump, anu pensiunan dua taun pamungkas. kasapukan dina nuklir Iran, dipikawanoh Yerusalem salaku ibukota Israél jeung dipikawanoh kadaulatan Israél ngaliwatan Golan Karyadi aya ngan dua minggu.

Trump Direksi sakali deui ditimbang dina baki, paribasa penjaga awak organisasi rorist revolusi ter Iran. Senén wengi di Israel, Netanyahu boasted on Twitter dina basa Ibrani - tapi teu dina basa Inggris - éta jawaban ka "paménta penting séjén di kuring."

Tapi nu ngungudag ku Netanyahu ka istilah padeukeut kaopat lumangsung bari ieu pisan jejer anu dmana pikeun suap sarta pamingpin korup séjén . Bukti dina kasus ieu, anu geus diteundeun rusiah sanggeus Pemilu pikeun nyegah leaks anu bisa ngarugikeun gelut ngalawan Netanyahu, kedah ayeuna dibikeun ka ahli hukum, nu hartina Netanyahu bisa dirusak ku informasi ngaruksak. sakumaha anjeunna nyoba pikeun ngabentuk koalisi a.

Komo lamun manehna manages pikeun ngabentuk pamaréntah, anjeunna bisa bajoang pikeun cicing di kantor saatos biaya kriminal anu formal Filed ngalawan anjeunna, sabisa ku tungtung usum panas.

Netanyahu spent loba taun ka tukang nepi ka ngali enforcers hukum jeung wali ti démokrasi liberal Israél, bade ngalawan ka pulisi, nu umum Pangacara na naon anjeunna disebut média tradisional "tinggaleun", nyoba delegitimize kritik sarta organisasi bisa dipake pikeun hak Paléstina. pamaréntahanana ogé geus ditéang ka ngawates kakuatan tina Mahkamah Agung.

Bari Netanyahu geus ngadegkeun dasi diplomatik jeung partnerships bisnis kalawan nagara anyar, anjeunna dicegah sagala prospek of resolving konflik Israél-Paléstina, mantuan ku pamaréntah lemah. , Inohong Paléstina dibagi sarta kadangkala recalcitrant. Bade katuhu kana poé panungtungan tina kampanye pemilu, manehna pledged mun papiliun bagéan Sisi Kulon nu nempatan lamun kapilih, kaputusan nu anjeunna ngalaman panjang dilawan.

Ieu lega diperkirakeun dina hungkul tina koalisi-Na. Amérika Serikat, pamilu némbongkeun yén Israél sacara umum geus leungit kayakinan dina leyuran dua nangtang, sarta pamilu sigana pikeun ngonfirmasi ieu.

] Kanggo raloba Urang Paléstina, nu distinctions antara Mr. Netanyahu na Gantz éta ngawur.

Saeb Erekat, anu cih lulugu pikeun Paléstina, ceuk hiji polling kaluar némbongkeun yén ngan 18 120 of Knesset anggota masih ni'mat leyuran dua nangtang. nelepon deui "konsekuensi tina budaya impunity dibérékeun ka Israél."

"Hal ieu ngusulkeun ku jajal ka LN jajal nyaéta yén Israél geus milih dina ni'mat ngajaga status quo," cenahna. "Éta ceuk 'euweuh' pikeun katengtreman jeung 'enya' pikeun penjajahan teh".

Analisis mimiti wangsit a turnout sajarahna low diantara warga Arab Israél, loba saha boycotted sora vis-à-vis disillusionment pulitik Israél jeung maranéhanana.

Di nightfall, inohong Arab anu frantically nyoba rally ngarojong maranéhanana, masjid disiarkeun nelepon ti speaker minaret sarta partisipasi renewed menit panungtungan seemed materialize sababaraha kota utamana Arab, sanajan ieu teu acan dilaksanakeun kana rekening ku jajal kaluar.

Sanajan Mr. Netanyahu na Gantz anu opposites polar, hiji hasilna pasti bisa masihan kamungkinan aranjeunna nyobian babarengan pikeun forge pamaréntahan kahijian lamun taya sahijina manages pikeun ngabentuk koalisi 61 Parlemén Anggota 120 tina korsi.

"Patarosan ieu naha urang bakal turun tangkal maranéhanana atawa henteu," ceuk Abraham Diskin, a emeritus dosen elmu politik di Ibrani Semesta. Yerusalem, ngarujuk kana sarat jeung kaayaan lofty yen sabagian pamingpin pihak geus ditumpukeun janten bagian tina koalisi a.

Gantz sarta sekutu na di satru biru bodas komitmen ka jadi bagian tina hiji pamaréntah anu menteri perdana nyaeta dina pangaruh muatan, tapi hiji koalisi jeung Likud tanpa Netanyahu tetep mungkin.

Sababaraha politikus ultra-Ortodoks nampik éta aplikasi pikeun pamaréntah. diayakeun ku Mr. Gantz.

Leuwih ti kantos, hasil pemilu bingung ngagambarkeun hiji Israel dibagi.

perhatian mungkin ayeuna dibikeun ka Presiden Rivlin, anu bakal papanggih jeung wawakil sadaya pihak dina poé datang sarta dina dasar saran maranéhanana, megatkeun daya tarik pikeun jalma anu, numutkeun anjeunna, boga kasempetan pangalusna pikeun ngabentuk a pamaréntah.

"Pikeun kahiji kalina dina sajarah Israél, peran présidén tiasa langkung ti simbolis jeung bisa kudu laksana judgment. Yohnan Plesner, Presiden ti Demokrasi Institute Israel, wrote on Twitter .

prospek ieu alarmed Netanyahu, anu hubungan jeung dimungkinkeun Rivlin, a Likud Samaun, geus lila jadi jalma tina silih geuleuh jero.

"Smsan, Rivlin bisa napelkeun tugas ngabentuk pamaréntah pikeun sakur anu anjeunna hayang," ceuk Diskin, profesor elmu pulitik. ] Kawas kalolobaan kampanye pamilihan Israél, éta dibuka retakan di masarakat Israél. Tapi Netanyahu tunduk kana muatan sarta pajoang pikeun survival pulitik ngalawan Mr. Gantz, anu nangtang paling kredibel dékade éta, loba Israél ngomong hal ieu teh lomba vilest na beuki discordant maranéhna inget.

Kalayan tilu urut kapala tentara di hareup opat Blue Putih spasi, Netanyahu éta bisa ngandelkeun sieun dawam na pulitik, presenting dirina minangka hijina calon sanggup mastikeun kaamanan Israél.

Gantina, kampanye na museur sakitu legana on musuh ditanggap jero. [19659002] juta. Netanyahu fanned nu seuneu tina sentimen anti Arab dinyana Israél nu Mr. Gantz "masihan bagian tina tanah air jeung Arab". Hal ieu ogé dikaitkeun sareng faksi rasialis Hiji anggota Mahkamah Agung tungtungna ngalarang Mahkamah Agung keur nangtung pikeun pemilu.

Dina dinten pamilihan, nu Likud Netanyahu ngaku ngirim leuwih aktivis 1 000 kalayan kaméra di TPS di kacamatan Arab dina urutan, maranéhna ngomong, candak bukti irregularity wae, tapi pamingpin Arab disebut usaha blatant ieu nyingsieunan pamilih.

The kénca turunna, pikeun bagian anak, dituduh Blue Putih janten katuhu, meunangkeun nu conspiring mun gabung dina pamaréntah Netanyahu.

Netanyahu diusahakeun sangkan ras hiji lawan tina hiji pamimpin global dialam novice pulitik unproven. pihak na nanya ngeunaan [SexualitédeMGantz kerentanan -na pikeun extortion ku Iranians sanggeus handphone na geus dilanggar, komo na stabilitas méntal .

M .. pihak The Gantz cenah hayang nempatkeun Israel on lagu. Anjeunna perang teh polarisasi Netanyahu vowing mulangkeun rasa persatuan, kasopanan jeung nilai demokratis

. Nasib pihak leutik di duanana tungtung spéktrum ieu teu jelas tur acan bisa ngabuktikeun decisive. The survey kaluar ogé dicampur, ninggalkeun dulur ngantosan hasil resmi.

"Wengi ieu lila," ceuk Netanyahu salila rally na sanggeus tengah wengi. "Jeung eta bakal dinten lila ngadagoan hasil nyata."

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina New York Times