India reiterates bubuka pikeun "pisan ringkes" kematangan misi diplomatik di Kamerun



(Investasi dina Kamerun) - Perdana Mentri Kamerun, Joseph Dion Gute (poto) geus dibales 9 April di Yaoundé, sidang ka Komisaris High India di Kamerun, Abhay Thakur.

Dina ahir sidang éta, layanan Perdana Menteri urang ngawartosan yen "India intends pisan lila muka misi diplomatik permanén di Yaoundé, Kamerun". Sajauh, nyebutkeun Perdana Menteri, kapala misi diplomatik India di Kamerun perenahna di Nigeria.

Pengumuman tina Abhay Thakur mangrupakeun konfirmasi tina jangji dijieun ku pamaréntah India dina April 2018. Waktu éta, India kungsi dituduhkeun yén ku 2021, dalapan belas kadutaan anyar bakal dibuka di Afrika. Nagara kaasup: Burkina Faso, Kamerun, Tanjung Perdé, Chad, Kongo, Djibouti, Equatorial Guinea, Éritréa, Guinea, Guinea Bissau, Liberia, jsb

Pikeun ayeuna mah, India ukur boga hiji konsul husus di Kamerun, dina baé sahiji J. Ravi Kumar. lawang, waktu ieu mangrupa Kadutaan kedah naekeun kerjasama ekonomi antara dua nagara. Sabab ieu dugi pikeun ayeuna pikeun ngabiayaan sababaraha proyék tatanén.

SA

Maca deui IEUH