Maroko: Maroko sarwa hiji pameran utama lukisan Impressionist

AFP diterbitkeun dina Salasa, April 09 2019 mun 20h47

Hiji pameran ngeunaan masterpieces Impressionist 42 ditandatanganan ngaran badag kawas Monet, Cezanne na Renoir, exceptionally loaned ku Museum Orsay di Paris, diresmikeun dina Salasa di Rabat, ibukota Maroko.

"Ieu paméran heula dina Impressionism ngamungkinkeun babagi bagian taneuh Afrika tina keajaiban Orsay na I mudahan yén publik Maroko bakal ngarasakeun," ceuk Laurence des Mobil, Présidén Musée d'Orsay, saméméh varnishing.

Kabéh ti galeri Impressionist utama museum Paris, lukisan ieu tina abad ke dibere ku warna, ti hideung jeung bodas, ngaliwatan nada héjo-biru jeung pink "utama" kanggo gerakan Impressionist, sakumaha ceuk Paul Perrin, salah sahiji curators of pameran.

Salah sahiji 30 katedral of Rouen dicét ku Claude Monet nongkrong di Rabat di "kamar pink" teh contona bersinar.

"Mun kuring cet lampu, éta sabab anjeunna kapaksa cet jelas. Teu hasil tina téori tapi peryogi anu dina hawa di dulur, "announces mangrupakeun cutatan tina Pierre-Auguste Renoir (1841-1919), di lawang tina pameran .

Pameran "The kelir of Impressionism. kumpulan gaya kepala suku ti Museum Orsay "bakal dibere dugi Agustus 31 2019 mun Mohammed VI musium seni modern jeung kontemporer di Rabat.

Maroko, anu boga lima belas museum publik, mintonkeun taun panganyarna komitmen -na pikeun naekeun aksés umum pikeun budaya, utamana di Rabat, ibukota erected di "Kota of Light".

===> artikel Leuwih lengkep ngeunaan Maroko dieu <===

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actu.orange.fr/societe/culture/le-maroc-accueille-une-grande-exposition-de-peintures-impressionnistes-CNT000001ePwB3.html