Maroko: Maroko: a jihadist dibongkar arrests 4 sél (Di jero)

Penguasa Maroko kiwari ngumumkeun mesék of a "sél téroris" diwangun ku opat anggota, disangka tina sanggeus hayang ngalakonan serangan di karajaan.

"Oge maca - Maroko: sél jihadist dibongkar, 13 arrests

The tersangka, yuswa antara 33 na 38 taun, ditéwak di Taza (kalér) salila hiji operasi anu dilakukeun ku Biro Pusat Yudisial investigations (BCIJ, Unit anti teroris), ceuk Departemen Interior di pernyataan. sél ieu dipingpin ku saurang lalaki anu perang di Irak jeung Suriah, anu kungsi dilayanan kalimah panjara di 2015 pikeun kasus "terorisme", ceuk sumberna.

jalma ieu disangka tina sanggeus enlisted anggota lianna ti grup jeung diusahakeun "mangpaatkeun pangalaman nya ku tarung" pikeun "rencana" serangan ngalawan "lembaga sénsitip" dina Maroko. mentri ceuk salah sahiji tersangka saacanna kungsi milu dina pembiayaan of Moroccans departures kana "area tegangan" dina Irak jeung Suriah. Penguasa nambahkeun yen operasi mangrupa bagian ti "perang ngalawan ancaman patali" ka grup Propinsi Islam jihadist.

deal asalna opat bulan sanggeus rajapati dua wisatawan Skandinavia dina Maroko beulah kidul, dina polah didadarkeun salaku "téroris" ku Rabat. Dua puluh dua urang ditéwak di sambungan jeung murders. Karajaan nu boasts kawijakan pisan aktif dina merangan aksi teror, geus tatu alatan serangan di Casablanca (33 2003 maot) jeung Marrakech (17 2011 maot).

===> artikel Leuwih lengkep ngeunaan Maroko dieu <===

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://www.lefigaro.fr/flash-actu/maroc-une-cellule-djihadiste-demantelee-4-arrestations-interieur-20190410