Poll: French leuwih daék mantuan Afrika - JeuneAfrique.com

The French téh beuki berehan, lamun percanten ka polling dilakukeun dina bulan Pebruari 2019 ku CSA keur Badan Development Perancis (AFD) ti sampel wawakil nasional tina populasi Perancis sarta leuwih 15 .

79% responden dibewarakeun sorangan nguntungkeun pikeun ngarojong nagara berkembang, sapuluh titik leuwih ti sataun panungtungan; saimbang ieu naék ka 84% dina kirang ti 25 taun. 55% responden keukeuh yén Perancis mantuan prioritas Afrika jeung utamana Afrika sub-Sahara.

survey contradicts nu nganalisa nu nunjukkeun dina French dedi mundur, sanajan vis-à-vis migran mumusuhan. Hadé, nembongkeun hiji naékna spektakuler (+ 17%) tina rasa Perancis pikeun bantuan ngembangkeun sustainable di nagara miskin. "Éta meureun efek 21 nu cop Paris anu ngapopulérkeun tema, "ceuk Rémy Rioux, CEO AFD dina kasempetan nu presentasi hasil 2018 Agénsi.

proyék 840 dibuka ku AFD di 2018

Anjeunna oge tampi nu commitments finansial ti dimungkinkeun (gajian, subsidi, hibah, jeung jaminan) geus ngahontal 11,4 milyar, paningkatan samilyar relatif ka 2017 sarta leuwih ti 40% dina tilu taun. "Simkuring aya di lagu dina jalur diatur ku Presiden nu boga méakkeun pembiayaan ngembangkeun ku Perancis di 0,38% tina produk nasional kotor na (GNP) kana 0,55% dina 2022" a-t- cenah.

840 proyék anyar anu diwangun dina 2018 atanapi 94 leuwih ti taun saméméhna. Satengah tina commitments anu Linggarjati pikeun Afrika. Wewengkon prioritas anu atikan, kaséhatan sarta sarua génder. Sajaba ti éta, kreasi jobs ngaliwatan tumuwuhna séktor swasta, AFD ditanya cabangna na Proparco mun "sapi nepi rojongan na keur kewirausahaan jeung inovasi."

Obyektif 7 milyar pikeun Afrika 2019

Ku 2022, 2,5 milyar bakal dedicated kana rojongan tina usaha leutik sarta 10 000 startups di Afrika. STOA, anu joint venture jeung Caisse des panyimpenan et Consignations specializes di pembiayaan infrastruktur, milu dina peluncuran platform turbin angin di India sarta bendungan PLTA di Kamerun.

Dina total, anu Grup AFD geus kalibet dina proyék nu di 2018 463 000 katresna ka sakola, ngaronjatkeun aksés ka 14 kaséhatan juta jalma, nyadiakeun cai potable ka jalma 826 000 tur listrik 7 juta jalma, ngajaga atawa balikkeun 50 000 km2 wewengkon alam tur ngarojong 60 000 UKM.

Tujuan pikeun 2019 nyaéta pikeun ngaronjatkeun jumlah commitments Badan urang mun 14 milyar euro, satengah tina nu bakal salawasna jadi mun Afrika, panangtayungan iklim na sarua génder.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique