Poll: French leuwih daék mantuan Afrika - JeuneAfrique.com

Prancis Perancis langkung berehan, dumasar kana polling 2019 diayakeun di Pébruari ku Institute CSA kanggo Badan Pangwangunan Perancis (AFD) kalayan sampel nasional wawakil ti populasi Perancis yuswa 15 sareng seueur .

79% responden nyarios aranjeunna ngadukung nagara berkembang, anu sapuluh titik leuwih luhur tina taun ka tukang; saimbang ieu naék ka 84% kanggo barudak handapeun 25. 55% tina jawaban hoyong Perancis méré prioritas kana Afrika sareng utamana Afrika sub-Sahara.

Survéy Ieu patojaiah jeung nganalisa anu nembongkeun Perancis of a godaan ti mundur atanapi malah mumusuhan nuju migran. Leuwih alus, éta nunjukeun hiji naékna spektakuler (+ 17%) tina rasa basa Perancis kanggo pangrojong ngembangkeun sustainable nagara miskin. "Meureun aya pangaruh COP 21 di Paris anu parantos ngapopulérkeun téma ieu, "koméntar Rémy Rioux, Diréktur Jéndral AFD dina kasempetan aya presentasi hasil 2018 ti Badan.

Proyék 840 dijalankeun ku AFD di 2018

Anjeunna ogé ngabagéakeun kanyataan yén pasipatan kauanganna (gajian, hibah, sumbangan sareng jaminan) ngahontal 11,4 milyar, kanaékan relatif ka 2017 sareng leuwih 40% dina tilu taun. "Kami tangtu dina jalan anu disetél ku Présidén Républik Republik anu kedah ngalayaran pamayaran ti Perancis ka 0,38% tina produk kotorna na (GNP) 0,55% na, dina 2022", manehna nyatakeun.

Proyék anyar 840 diawalan dina 2018, anu nyaéta 94 leuwih ti taun saméméhna. Satengah tina commitments anu Linggarjati pikeun Afrika. Séktor prioritas nyaéta pangajaran, kaséhatan sarta sarua génder. Sajaba ti éta, sabab nyiptakeun pakasaban anu disetir ku kamekaran di séktor swasta, dipenta AFD di cabangna na Proparco jadi "nyampurnakeun pangrojongana pikeun kewirausahaan sarta inovasi".

7 sasaran miliar euro pikeun Afrika di 2019

Ku 2022, 2,5 milyar euro bakal dicekel pikeun ngarojong usaha leutik 10 000 na ngamimitian-up di Afrika. STOA, joint venture jeung Caisse des Dépôts et Consignations ngahususkeun kana pembiayaan infrastruktur, milu kana peluncuran platform angin di India sareng bendungan PLTA di Kamerun.

Dina total, Grup AFD parantos miluan dina proyék 2018 ka katresna 463 000, ningkatkeun aksés kana kaséhatan 14 yuta jiwa, nyadiakeun cai minum pikeun jalma 826 000 sareng listrik pikeun 7 yuta jalma, ngajagi atawa balikkeun 50 000 km2 daérah alam sareng ngadukung 60 000 usaha leutik sareng sedeng.

Tujuanana pikeun 2019 nyaéta ngeusi jumlah kawajiban Badan ka 14 milyar euro, satengahna ti mana buka salawasna ka Afrika, sareng ka panyalindungan iklim sareng sarua.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique