fireball sejen exploded leuwih Rusia jeung loba gaduh kejutan dina video - BGR

Upami anjeun hoyong ningali spasi batu ngabitukeun di atmosfir Bumi, éta bakal sigana nu kungsi hadé settle di Rusia. Sahenteuna, ieu sigana kasus ayeuna nu fireball sejen mucunghul di langit ngaliwatan Sibéria, attracting mata jalma countless sarta ninggalkeun dulur sieun slightest.

Objek nu exploded leuwih Kota Krasnoyarsk di Sibéria, disababkeun euweuh karuksakan sarta euweuh salah ieu menyakiti mangsa datangna ka Bumi dina radiance glorious. Sanajan kitu, ieu geus disadiakeun alesan yén loba jelema neuteup ka langit jeung untungna loba di antarana miboga kaméra ngancik.

salaku dilaporkeun nu Siberian Times fireball ayeuna nu katilu ti tungtung Désémber taun ka tukang. Lajeng, sakumaha nembe wangsit NASA, bal badag tina seuneu exploded di atmosfir di luhur Laut Bering, sahingga Ngahindarkeun deteksi keur sababaraha bulan.

meteor ieu teu jadi kuat salaku fireball Désémber tapi tetep dina. lenses Gunung loba kaméra mobil, komo atawa dua smartphone.

Jigana nu paling keuna ngeunaan klip ieu mangrupa nu taya sahijieun bener jigana kaget ku naon maranéhna ningali. Jieun komentar ringkes atawa ngaku eta dina hiji atawa cara sejen, tapi taya sahijieun kantos sigana ngajempolan atanapi mamang.

Ieu hususna héran tempo riwayat Rusia kalayan meteors, kaasup nu 2013 fireball dahsyat nu bitu ngaliwatan Chelyabinsk. batu ieu, nu exploded kalawan gaya cukup pikeun ngirim gelombang shock kuat ngaliwatan nagara, geus ngabalukarkeun ruksakna considerable. Perkiraan nyarankeun yén blast nu ruksak leuwih ti wangunan 7 000 sarta disababkeun ampir 1 500 langsung luka.

Euweuh ieu bener sigana salempang ngeunaan ieu Rusia stoic anu ngan hayang méakkeun poé maranéhanana tanpa keur interrupted ku batu ragrag ti langit. .

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR