Di handap ieu gambar mimiti liang hideung - BGR

Saperti nu diharapkeun, kolaborasi internasional élmuwan milu dina proyék Acara cakrawala teleskop mantuan pikeun ngawujudkeun jangji maranéhanana méré bukti visual mimiti liang hideung.

Dina konférénsi anu dilaksanakeun sakaligus dina sababaraha nagara jeung di loba basa, peneliti wangsit papanggihan maranéhna pikeun dunya. Keur naon urang saena mangrupa gambar nu katingali luhur. Henteu ngan éta, tapi écés pangpentingna. Dibédakeun téh black hole.

"Elmuwan geus diala gambar mimiti liang hideung ngagunakeun observasi tina Kajadian cakrawala teleskop ti puseur galaksi M87" ceuk Acara cakrawala Project dina hiji pernyataan. "Gambar nembongkeun cingcin caang kabentuk nalika kurva lampu di graviti sengit sabudeureun liang hideung 6,5 miliar kali leuwih masif ti panonpoé."

Di dieu urang tingali efek tina tarikan gravitasi luar biasa tina black hole di puseur galaksi M87, ngabalukarkeun lampu fokus sabudeureun liang hideung mangka kalangkang tina black hole deukeut pusat.

The Acara cakrawala teleskop mangrupakeun jaringan tina observatorium individu dina sababaraha nagara. Gawe bareng jeung ngagabungkeun kakuatan maranéhna pikeun nalungtik sajauh mungkin dina spasi. Tujuanana geus salawasna geus nyokot poto mimiti hideung sarta urang ayeuna kudu kahiji liang hasil nyata.

Salaku peneliti ngajelaskeun dina konferensi ESO pencet, ieu téh kapanggihna nu geus brewing pikeun leuwih ti hiji abad. . Ieu Albert Einstein anu dianggap yén objek kayaning liang hideung bisa aya, jeung panalungtikan saterusna geus ngusulkeun yén maranéhanana éta sabenerna rada umum di jagat raya, sanajan euweuh manusa ngalaman kungsi katempo.

Mun anjeun teu nyaho kumaha anjeun. Nempo gambar nu bakal jadi bener metot. Maksudna mah, ieu téh titik poék dina ring caang, dikurilingan ku gelap Laut. Naon nu katingali ayeuna nyaéta salah sahiji pasukan pangkuatna di mayapada yén swallows sagalana yén kajadian di sabudeureun anjeunna, tur ieu téh ngan awal Acara cakrawala teleskop

. A téhnologi teleskop beuki kuat sarta collaborations kalawan pamaké sabudeureun dunya pikeun moto gambar kalawan resolusi nu leuwih luhur tur kasatiaan gede.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR