Di Sudan, militér nyebutkeun aranjeunna tos nyita kakuatan

Menteri Pertahanan Sudan ngumumkeun dina televisi nasional nu PHK sarta ditahan di tempat anu aman kapala kaayaan Omar al-Bashir anu geus maréntah nagara pikeun ampir 30 taun.

kaputusan ieu ragrag sanggeus opat bulan protes ngalawan rezim Sunda.

Sang Jenderal Mohamed Ahmed Awad Ibnu Auf ogé ngumumkeun yén tentara bakal ngawasan hiji pamaréntah peralihan dua taun dituturkeun ku pamilu. Samentara konstitusi ieu digantung.

nagara bakal nitenan hiji bulan curfew tur sagala wates bakal ditutup dugi bewara salajengna jeung Kantor Perdana Mentri jeung parlemen ieu bubar.

Artikel Sumber: https://www.bbc.com/afrique/region-47888545