Kamerun: The deficit kasaimbangan dagang tumuwuh

Numutkeun National Institute of Statistik (in), kasaimbangan dagang tina Kamerun ieu widening.

Dina 2018, anu deficit dagang tina kasaimbangan dagang widens kaunggulan tur perenahna 1 438,3 miliar CFA francs, paningkatan 265,9 miliar francs CFA (+ 22,8%) dibandingkeun jeung taun 2017.

deficit Ieu hasil tina ngaronjat belanja pikeun impor ti 11,5% leuwih 2017 sataun, gandeng ku nambahanana leutik di ékspor sharing (4,5%).

Ngeunaan évolusi impor téh alatan suluh jeung minyak bumi anu bil jumlahna nepi 2018 473,4 miliar FCFA ngalawan 251,9 2017 miliar FCFA, paningkatan 87,9% kana laporan.

impor ieu Tembok diwangun ku Nasional pemurnian Company (SONARA) pikeun nyadiakeun pasar lokal, alatan eureun teknis na observasi antara bulan April jeung Nopémber 2018.

Laju sinyalna leungiteun opat titik sarta di 57, 8 61,6% ngalawan% dina 2017.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/11/cameroun-la-balance-commerciale-de-plus-en-plus-deficitaire/