The admissions skandal ngabalukarkeun kritik ditaroskeun naha duit donor oge pangaruh jalma katampa

Nalika bulan panungtungan a scam on admissions di akademi ngalibetkeun universitas utama geus ngabalukarkeun shockwaves di kalangan paguron luhur jeung dijieun headline sakuliah nagara, Paul Kaster teu ngarti naon ieu. 19659002] "ceuk kuring," Dupi éta teu légal? "Said Kaster, a sophomore tina Universitas Southern California salah sahiji akademi aub dina skéma vast korupsi jeung selingkuh. "Kuring ngira yén kolotna jegud mayar sagala universitas waktu pikeun mawa barudak maranéhanana".

Kawas loba pengamat sejen, Kaster ngomong yén barudak universitas donor biasana réngsé nepi attending paguron anu sarua. Awalna manéhna nempo saeutik bédana antara kolot anu dibayar "seger" luhur atanapi masihan sums badag duit pikeun nempatkeun barudak maranéhanana di lembaga elit.

"Sakali I diajar sacara rinci, kuring nempo yén ieu nu leuwih pajeulit," cenahna. 19659002] The rinci anu jadi nyusahkeun pikeun Brian Flahaven, diréktur senior ti advokasi di Déwan keur kamajuan sarta Rojongan kanggo Atikan, a pakaitna profésional pikeun kumpulan waragad atikan luhur

Kolot anu geus dibayar suap badag ka universitas athletic direksi, gerbong tur testers mawa barudak maranéhna pikeun akademi elit jeung universitas geus dipigawé dina raraga "curang sistem" boga cenahna. Jalma anu nyieun sumbangan keur akademi coba pikeun mantuan sistem pendidikan luhur.

"Hirup buka lepat," cenahna. Jalma teu kudu "galau aktivitas kriminal ieu kalayan sumbangan philanthropic. The skandal of admissions mangrupakeun hal kriminal; nu henteu hartosna pamadegan jawab ngembangkeun paguron luhur. "

Tapi, fundraising profésional kiwari remen manggihan diri wajib ngajelaskeun bedana ieu jalma biasa kalawan dunya fundraising di akademi. Handap skandal anu, bedana ieu sigana leungit dina kritik ti peran duit jeung harta di admissions universitas.

Harita - et de nombreux - tempo hadiah lila calon kolotna maén peran pernicious sarta pangaruh dina prosés admissions. Aranjeunna mertimbangkeun korupsi jeung panipuan dina haté nu skandal salaku continuum of quo pro ka quid disadiakeun pikeun donor jegud tur yakin yén sumbangan saharita ngawenangkeun aksés ka akademi di jalan anu sarua sakumaha di suap disumputkeun. 19659002] hal nyoba nepikeun pesen sabalikna tina Kaadilan Departemen Amérika Serikat ngumumkeun dakwaan ti urang 50 aub dina meuli admissions. pakaitna dikaluarkeun hiji pernyataan pisan teguh condemning pamilon proyék sarta nentang proposal ku AS Sénator Ron Wyden of Oregon tungtung nu relief pajeg keur sumbangan akademi dijieun "saméméh atawa mangsa pendaptaran barudak di kulawarga donor nu. "

Deklarasi hal nyatakeun di bagian: "The laku lampah sababaraha individu kudu taneuh karya jeung professional principled pangakuan sarta kamajuan nu wijaksana anu dianggo unggal dinten pikeun ngawétkeun kualitas jeung kajembaran ati

Kodeu etik tina pakaitna diadopsi di 1982, kuduna ngahartikeun "tugas husus professional ieu pikeun ngeset hiji conto ka qualities pangalusna institusi maranéhanana sarta minuhan standar pangluhurna manajemén pribadi tur profésional.

Numutkeun kode teh, fundraisers bisa mastikeun integritas maranéhanana sarta yén lembaga maranéhna teu kalibet dina kagiatan di handap:

  • teu masihan atanapi nampi nikmat keur gain pribadi, atawa ngalakukeun aranjeunna neangan atawa nampi nikmat ti lembaga maranéhna lamun overriding kapentingan umum bakal dilanggar. "
  • "Éta ulah bentrok tina kapentingan nyata atawa katarima na, upami di mamang, neangan saran ti otoritas. "
  • "Éta hormat hurup na sumanget undang jeung peraturan nu mangaruhan perkembangan institusi. "

"Hirup buka lepat," ceuk Brian Flahaven, Diréktur Senior Déwan advokasi pikeun kamajuan jeung Rojongan Atikan. Jalma teu kudu "galau aktivitas kriminal ieu kalayan sumbangan philanthropic. The skandal of admissions mangrupakeun hal kriminal;

Flahaven ngomong yén subyek sumbangan ieu dibahas sababaraha kali di paguneman jeung komentar on skandal anu "salaku urang geus diangkat patarosan ngeunaan kauntungan tina euyeub ngirim barudak maranéhna pikeun lembaga elit.

"Kamajuan nya eta jalma mikir yén ieu téh mana conto sejen tina sabaraha jalma beunghar," cenah.

Pangaruh donor utama dina atikan luhur sacara umum sarta di admissions mun akademi hususna, nyaéta sarupaning masalah sénsitip sakumaha jawab kampanye na ngembangkeun loba akademi nagara, kaasup lembaga tina elite moal aub dina skandal anu, nampik bahas eta.

Countering konvensional hikmah salah

Amir Pasic, Dean tina Indiana Universitas nu Lilly kulawarga Sakola Philanthropy percaya yén lembaga pendidikan tinggi kedah tackle kantor skandal anu. [19659002] "akademi kedah ngadidik masarakat; aranjeunna kedah nganyatakeun béda pisan jelas, "cenahna. "Philanthropy teu naon euyeub. Aya bédana badag antara mere jeung dibeuli. Duanana lampah datangna ti kabeungharan, tapi éta latihan pisan béda kabeungharan. Tangtu, donor nampi pangakuan jeung perlakuan husus, tapi aya hiji témbok antara eta jeung prosés admissions. "

The donor well-hartina "teu bakal hoyong bari proses ieu lamun maranéhna bener dipikacinta lembaga jeung hayang ngarojong nya.

Sababaraha donor jelas yakin yén sumbangan maranéhanana bisa duanana berehan tur strategis sarta boga étika qualms ngarojong lembaga sarta ngabantu barudak maranéhanana dina waktos anu sareng.

Maria Laskaris, urut dekan di admissions di Dartmouth College tur panaséhat kiwari senior ka konsultan ngeunaan Top Paguron luhur tingkat Admissions ngawartoskeun San Fransisco babad yén siswa ti kulawarga jegud tiasa masihan sums badag duit tadi ngaronjat Chances keur katampa selektif. akademi.

"Ieu pasti moal jaminan pangakuan, tapi geus pasti hal nu terang," ceuk manehna. "Akademi anu salawasna nyobian pikeun ngangkat duit."

"Philanthropy teu naon nu kudu jeung euyeub, ceuk Amir Pasic, sakola Philanthropy dekan Lilly kulawarga tina Indiana University. "Aya bédana badag antara mere jeung dibeuli. Duanana lampah datangna ti kabeungharan, tapi éta latihan pisan béda kabeungharan. Tangtu, donor nampi pangakuan jeung perlakuan husus, tapi aya hiji témbok antara eta jeung prosés admissions. "

A juru carios Dartmouth nampik ngabahas kumaha skandal admissions shaping persepsi publik dina fundraising. Sanajan New Hampshire College teu implicated di skandal, manéhna ngaluarkeun pernyataan ditulis nunjukkeun ukuran dicokot pikeun nyegah tipe nyiksa dugaan dina dakwaan bulan panungtungan .

Jeung universitas Southern California jeung institusi sejen ngumumkeun aranjeunna bakal nyandak Peta punitive ngalawan muridna ditetepkeun ditarima kana kuliah ku cara curang.

À Brown Universitas nu sarwa sababaraha siswa richest di dunya. nagara, teu muncul janten témbok solid pamisahan asupan operasi operasi ngembangkeun . universitas geus dilisensikeun kantor fundraising -na pikeun ngatur kunjungan kampus na rapat jeung anggota dosen pikeun calon anu kolotna téh urut mahasiswa Brown, atawa numbu ka individu jegud atawa batur kalawan dasi kana fundraisers universitas. Dina sababaraha kasus, anggota dosen anu wanti nulis ka kantor admissions mun ngantep éta babagi tayangan maranéhna (positif) dina Ngalamar.

A juru carios Brown ceuk dina ahir bulan panungtungan yén universitas bakal mungkas lila ieu. Manéhna ogé ngomong yén universitas bakal cease nyadiakeun nasihat akademik bébas - ti konsultan jeung pangalaman éksténsif dina pangakuan - pikeun barudak tina alumni, anggota dosen jeung karyawan sejen tina Brown.

Salasa, Brown Présidén Christina Paxson ngumumkeun . ] A review kawijakan dina "fairness" dina admissions tur hirup murid .

"Perlakuan Preferential, sabenerna atawa disangka, pikeun siswa dumasar kana kabeungharan atawa hak husus nyaéta corrosive keur masarakat urang," ceuk manehna dina surat ka kampus announcing kana kritik. "Urang nalungtik taliti sagala amalan kami peuntas Universitas - nu involvement pangkolotna sarta parental mun hirup padumukan, ngaliwatan masalah akademis, ngaliwatan ngalaksanakeun muridna - pikeun mastikeun pilih kasih anu n ' boga pangaruh kana pangalaman siswa. "

Teu aya ragu yén skandal of admissions mangrupakeun ngimpina dina watesan Hubungan umum pikeun lembaga aub jeung nu nyababkeun malah headaches pikeun maranéhanana anu henteu. Tapi meureun aya épék positif jangka panjang. skandal lumangsung dina hiji waktu lamun pamadegan umum jeung polemik dina kateusaruaan panghasilan di masarakat Amérika éta beuki penting, kaasup dina pendidikan tinggi . paguneman ieu diperpanjang sorangan saluareun watesan paguron jeung tanghi mikir di Washington jeung ayeuna dilaksanakeun dina gedung tina Kongrés na di tabel dapur.

A mindset béda, generasi anyar

Lilly Sakola, "sakola munggaran di dunya éksklusif dedicated ka ulikan sarta pangajaran tina philanthropy," generasi saterusna fundraisers learns langkung seueur ngeunaan philanthropy, sakumaha mahasiswa pamenta pangurus tanggungjawab leuwih sosial pamingpin institusional sarta pulitik. 19659002] "generasi Ieu murid beuki ngarasa yén statusna sarta ganjaran tina kabeungharan anu disadvantaged" disadvantage siswa ti kulawarga-panghasilan low atanapi pisan low, ceuk Pasic.

"Santri kami ngeunteung ku sababaraha cara kiwari on kampus," ceuk anjeunna. "Éta téh beuki sadar disparities jeung harta inequalities. Aranjeunna alérgi kana hirarki sosial teu principled prosedur. "

Pasic dicutat sakumaha conto mahasiswa protesting ngalawan wangunan kampus sarta monumen bearing nami politikus rasialis sarta pamingpin militér anu salamet kawijakan pangakuan ekslusif nu geus kaliwat, sarta santri nelepon pikeun pangurus universitas sanggeus dibéré teuing beurat ka donor euyeub tur kuat dina urusan akademik atawa operasi olahraga.

Pasic ngomong yén siswa kiwari pisan sadar yen peers maranéhanana ti kulawarga makmur "nampi dorongan hiji" kusabab maranéhna dihadiran sakola prep mahal sarta nu aranjeunna kapaksa tutors swasta. di SMA atawa miboga kasempetan pikeun diajar atawa volunteer mancanagara atanapi ilubiung dina program pengayaan akademik usum panas.

"Éta ngartos kumaha pangakuan tina warisan na philanthropy mangrupakeun bagian ieu," cenahna. "Murid nalungtik ieu sareng ningali eta salaku panghianatan sahiji prinsip nu akademi jeung universitas ngaku ngamajukeun.

"Aranjeunna menta leuwih kritis:" Saha anu donor ti universitas kuring? Dimana aya nu dollar invested? "

menggah ieu, nu ogé dianggap Lilly Sakola, dipikaresep bakal pituduh pamikiran siswa dina palatihan pikeun profesi philanthropic. Decolonizing Kabeungharan mangrupakeun buku murid populér. Eta nyadiakeun mangrupa sudut pandang analitik keur ngabedakeun philanthropy succeeds cukup ogé mun kritis evaluate sarta ngabenerkeun sababaraha injustices nu sabenerna bisa perpetuate. [19659002] "Kami lembaga béda," ceuk Pasic. "Urang henteu hiji elite. Kami hiji lembaga urban porsi publik kalawan mahasiswa generasi kahiji anu teu datangna ti garis panjang statusna ... dunya mangrupa saeutik béda lamun anjeun boga pangalaman tur eusina philanthropy salaku anggota staf jeung ...

Aya résiko anu mahasiswa anu ngeusian posisi kieu bisa boh jadi pisan subjected kana kabeungharan atawa jadi dazzled ku eta, cenah.

"Muga mahasiswa urang geus ngarti yén hadiah na tina suap anu tibalik ka silih," ceuk Pasic. "Niat The ampir diametrically sabalikna".

Pasic mudahan étika tangtu salaku bagian tina program utama Lilly Sakola jeung sarjana jeung lulusan kudu nuturkeun, bakal mantuan éta tetep fokus kana misi lega tina philanthropy - ngalakukeun alus jeung mawa parobahan positif - sanggeus kalulusan na digawé.

Étika ogé terpadu di kursus séjén, kayaning sajarah, masyarakat sipil komparatif, gender jeung kaadilan sosial, kitu ogé kursus pilihan séjén, cenah. .

sakola ngarencanakeun runtuyan seminar pikeun siswa jeung publik sapanjang semester sarta seminar hareup na dina "Philanthropy sarta alus publik". A sési baris nalungtik watesan philanthropy; Ulikan sejen masa depan philanthropy.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.insidehighered.com/news/2019/04/11/admissions-scandal-causes-critics-question-whether-donor-money-also-influences-who