"The larangan ku Pamaréntah acara MRC mangrupakeun hambalan nyata tukang"

Dina artikel diterbitkeun dina April 8 2019 on ramatloka maranéhanana, Hak Asasi Manusa Watch nyaéta panggero kana pamaréntah angkat bans on demonstrasi teh MRC. Nurutkeun kana LSM, "noose kasebut tightening sabudeureun oposisi" dina Kamerun.

Pamingpin oposisi Cameroonian Kamto Maurice, anu ditahan di Douala on January 28 2019 pikeun tétéla ngamotivasi ku alesan pulitik. © 2018 Pius UTOMI EKPEI / AFP / Getty Gambar

The Hak Asasi Manusa Watch release asalna tilu poé sanggeus sékrési Menteri Administrasi diwengku ngaliwatan siaran pers prohibiting marches MRC disadiakeun antara 6 na 13 April jeung tuduh pihak ka destabilize nagara.

"The larangan ku Pamaréntah acara MRC mangrupakeun hambalan nyata deui pikeun Kamerun jeung kudu diangkat langsung. Gantina Larang dissent sarta ngasupkeun ka bui lawan, pamaréntah kedah hormat prinsip demokrasi sarta ngidinan demonstrasi damai ".

LSM Hak Asasi Manusa percaya pamaréntah mangrupa adat pikeun jenis ieu kabiasaan pulitik, recalling larangan ti konsorsium tina masarakat sipil anglophone di awal serangan Inggris. "Ukuran ieu mangrupa bagian ti hiji trend tumuwuh di Kamerun. Kusabab 2016 tungtung, pamaréntah geus sababaraha kali diblokir damai protes anti pamaréntah ku resorting maksa, arrests sawenang na detentions of demonstran. Dina Januari 2017, Menteri Administrasi diwengku ngalarang kagiatan Konsorsium pikeun masarakat sipil anglophone di Kamerun (CACSC), hiji organisasi ngarah masarakat sipil nu dianggo dina basa Inggris-diomongkeun kawasan, mana kaayaan geus ngabeledug, "tiasa -on baca di ieu forum.

Handap, sakabéh komunikasi Hak Asasi Manusa Watch.

Dina Kamerun, noose kasebut tightening sabudeureun oposisi

pamaréntah watesan katuhu assembly sarta demonstrasi oposisi ngalarang

Dina mangsa crackdown aimed di boh oposisi jeung katuhu assembly, penguasa Cameroonian geus ngalarang hiji minggu tina demonstrasi rencanana ku Gerakan pihak oposisi pikeun revival of Kamerun (MRC).

The 5 April, Departemen Administrasi diwengku ngaluarkeun pencét release Larang demonstrasi antara 6 na 13 April tuduh nu MRC mun destabilize nagara. Menteri, Atanga Nji, ogé dituduh nu MRC boga provocation dicoo ku milih pikeun ngatur demonstrasi teh 6 April - ulang dina kudeta usaha 1984 anu hayang ngaragragkeun Présidén Biya.

ukuran ieu mangrupa bagian ti hiji trend tumuwuh di Kamerun. Kusabab 2016 tungtung, pamaréntah geus sababaraha kali diblokir damai protes anti pamaréntah ku resorting maksa, arrests sawenang na detentions of demonstran. Dina Januari 2017, Menteri Administrasi diwengku ngalarang kagiatan Konsorsium pikeun masarakat sipil anglophone di Kamerun (CACSC), hiji organisasi ngarah masarakat sipil nu dianggo di wewengkon Inggris-diomongkeun, dimana kaayaan téh ngabeledug.

larangan Ieu acara MRC lumangsung bari pamingpin pihak Maurice Kamto, baris muncul isukan di pangadilan marengan genep anggota sejen tur simpatisan tina MRC, ngadéngé kaputusan-Na dina aplikasi maranéhanana pikeun habeas korpus. Kamto na nya genep ko-defendants mangrupakeun bagéan tina jalma 200 26 ditahan di Januari handap demonstrasi pro-MRC di sababaraha bagian Kamerun.

Ieu diperkirakeun yén Yaoundé Pangadilan sahiji daya tarik dikonfirmasi putusan conto munggaran pikeun mulasara Kamto dina sidang pending ditahan. The 2 April, ahli hukum anu membela ditinggalkeun rohang pangadilan dina protés ngalawan kaputusan pikeun nahan sidang di kaméra.

The larangan ku Pamaréntah acara MRC mangrupakeun hambalan nyata deui pikeun Kamerun jeung kudu diangkat langsung. Gantina Larang dissent sarta ngasupkeun ka bui lawan, pamaréntah kedah hormat prinsip demokrasi sarta ngidinan demonstrasi damai.

Lewis Mudge

Diréktur, Afrika Tengah

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/actu/politique/1107323-human-rights-watch-l-interdiction-par-le-gouvernement-des-manifestations-du-mrc-est-un-veritable-pas-en-arriere