Maroko: Ampir 12 ton hashish nyita di Maroko

Ampir 12 ton résin cannabis anu nyita deukeut wates Maroko jeung Mauritania.

Penguasa Maroko nyita 11,94 ton résin cannabis disumputkeun dina treuk angkutan deukeut wates jeung Mauritania, ceuk Dirjen Kaamanan Nasional (DGSN).

rebutan lumangsung di Guerguerat, wewengkon dibantah kiduleun Sahara Kulon, deukeut wates antara Maroko jeung Mauritania. Ieu nyababkeun dina ditewak tina supir jeung angkutan barang di wates, ngomong Maroko pulisi Rebo wengi dina pernyataan.

Ubar anu concealed di "jati dapur numpak hiji trailer tina treuk didaptarkeun di Maroko," ditambahkeun ka DGNS. Eta diwakilan ka administrasi adat jeung tersangka bakal uninga ku pulisi yudisial Maroko di muatan panalungtikan, ceuk pernyataan éta.

The Sahara Kulon mangrupakeun urut jajahan Spanyol dikawasa utamana ku Maroko, nu ngemutan eta bagian tina wewengkonna, tapi Front Polisario hayang merdika.

Maroko mangrupakeun produser panglegana sarta éksportir utama résin cannabis, nurutkeun Kantor PBB ngalawan Narkoba sarta Kajahatan (UNODC). Dina 2018, polisi Maroko nyita 52 ton résin cannabis, 1,65 ton kokain jeung 1,3 juta "hallucinogens psikotropika sarta tablet ekstasi," nurutkeun hiji laporan resmi.

Kabéh bener ditangtayungan

===> artikel Leuwih lengkep ngeunaan Maroko dieu <===

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.parismatch.com/Actu/International/Pres-de-12-tonnes-de-haschisch-saisies-au-Maroc-1617827