Modeu: nu Swedia Institute of Paris kreativitas Afrika kawentar - JeuneAfrique.com

Jeung acara Birokrat pindah !, The Swedia Institute di Paris nawarkeun festival multidisciplinary na désainer internasional ti sabudeureun Zambia, Kenya, Rwanda jeung loba nagara séjénna.

Pecinta juru sepi di din Parisian wawuh jeung Swédia Institute, Haven sepi nu keur mikaresep hiji inuman di palataran dina cuaca alus tur haneut di warnet nalika elemen anu kirang nguntungkeun. minggu ieu sareng dugi 14 April nyaéta pikeun sagala alesan sejen urang buka dinya.

Institut geus hosted hiji acara disebutna Birokrat pindah! Ieu hiji proyek interdisciplinary jeung internasional bringing babarengan artis ti nagara béda. Asalna mangrupa proyék gabungan, [EMAIL PROTECTED]Diwangun dina 2013 na spent ku Afrika Kidul, Kolombia, Kenya, Mexico, Rwanda, Zambia jeung Swédia, tangtu. Pantun, desain, video, musik jeung fotografi anu ditembongkeun dina béda kamar, kawas di kebon Institute nu kabukti pikeun kasempetan ka "kolaborasi jeung bursa spasi s 'aimed dina duanana masarakat umum sarta stakeholder industri kreatif jeung budaya di Perancis. "

"Nairobi Barbes" ku fotografer Mutua Matheka. © Mutua Matheka

Antara Kenyan Mutua Matheka, anu difoto teh "Beards Nairobi," nu Rwandan Philippe Nyirimihigo nu dokumén nu rediscovery nagara sarta buana ngaliwatan fashion, sarta nu Uganda Sarah Waiswa maturan jeung "Twofivefuture" runtuyan dina sabaraha ngora Kenyans nyandak kapamilikan konsép Afrofuturismekarya diusulkeun téh duanana variatif ... na henteu rata.

© Philipe Nyirimihigo


>>> maca - Afrofuturisme, nalika seni ngabayangkeun mangsa nu bakal datang


Rujukan politico-militer

Dina tangga nepi ka lantai tina Institute, pameran devoted mun fashion ( "Cicih ekspektasi") nyaéta undoubtedly paling narik dina eta eta nawarkeun kreasi aslina, bearing ucapan hiji kawijakan. Ieu kasus koleksi cinyusu-panas 2018 "Mino" imah fashion diadegkeun ku Kami Isigo Bubu Ogisi sarta dumasar di Ghana, Nigeria sarta New York. Kalawan fabrics dilakukeun dina Ouidah, Bénin, ti katun, serat nilon reflective na buludru ditumbuk, koleksi nu celebrates nu Mino Dahomey Amazons.

Ngajajah martabat téma Afrika of change sarta pemberdayaan awéwé, ieu obyektif of Mateus "Tayo" Rugamba

Tapi Bubu Ogisi teu hijina desainer mun ngahijikeun rujukan militer-pulitik. Ku kituna, kalawan koleksi na "Sankara - nu Man orientasi tegak," pangadeg garis fashion Rwandan DPR Tayo Mateus "Tayo" Rugamba moal nyumput di mana wae rujukan bisi di pamanggih Ngalanglang "téma ngeunaan Afrika martabat, robah na pemberdayaan awéwé ". kreasi sejen asalna mencar, upami diperlukeun, éta naon urang ngagem tiasa make rasa, sangkan rasa, tur ngenalkeun jarak kritis jeung pamikiran siap-to-consumerist.

Tungtungna, saluareun kreasi sarta pamasangan immersive dibere di institut, anu Birokrat festival ojah! nawarkeun program euyeub tina rapat jeung séntral jeung gagasan salawasna rewarding adu horizons.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique